Hlavní obsah

Everton - Manchester City 2:1Lukaku rozhodl o výhře nad Citizens. Everton má do finále Ligového poháru blíž

Liverpool

Fotbalisté Evertonu porazili v úvodním semifinálovém zápase Ligového poháru doma Manchester City 2:1 a mají do únorového finále ve Wembley blíž. Středeční duel v Goodison Parku rozhodl v 78. minutě útočník Romelu Lukaku. Odveta se hraje ve středu 27. ledna.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Útočník Evertonu Romelu Lukaku (č. 10) střílí gól do sítě Manchesteru City v úvodním semifinálovém duelu Ligového poháru.

Článek

Everton se ujal vedení v samém závěru prvního poločasu. Barkleyho ránu levačkou vyrazil brankář Caballero jen před sebe a Funes Mori měl z dorážky snadnou práci.

Citizens se dočkali vyrovnání v 76. minutě. Po krásné příhrávce Agüera překonal Roblese křížnou střelou Navas. Jenže hosté se neradovali příliš dlouho. Uběhly jen dvě minuty, když Lukaku hlavou znovu vrátil liverpoolskému celku jednogólový náskok.

Další branky už fanoušci neviděli. Everton tak má do odvety, která se hraje za tři týdny na Etihad Stadium, lepší výchozí pozici. Vítěz tohoto souboje se ve finále střetne s lepším z dvojice Stoke - FC Liverpool. První utkání vyhráli hostující Reds 1:0.

Fotbalový Ligový pohár v Anglii - semifinále, první zápas:
Everton - Manchester City 2:1 (45.+1 Mori, 78. Lukaku - 76. Navas)
Odveta se hraje 27. ledna.
Postoupí do finále Ligového poháru Everton, nebo Manchester City?
Everton
50,1 %
Manchester City
49,9 %
Celkem hlasovalo 1177 čtenářů.

Reklama