Hlavní obsah

OBRAZEM: Sláva, Vrbův kapitán zase hraje! Rosický odkopal první poločas od června

Londýn
Aktualizováno

Déle než půl roku musel čekat, než si zase v zápase mohl kopnout do míče. Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se po sedmi měsících vrátil na trávník, když odehrál poločas za juniorku Arsenalu proti rezervě Swansea (0:0). Trenér Arséne Wenger mu tak umožnil rozehrát se po zranění kolena, které utrpěl v polovině června loňského roku.

Foto: Sport.cz

Tomáš Rosický se i po dlouhé pauze umí do míče pořádně opřít!

Článek
Fotogalerie

Velká událost to byla především pro soupeře. Dnes proti Tomáši Rosickému, hlásily stránky juniorky Swansea, že mladíci si změří síly s uznávaným mazákem.

Zápas skončil 0:0, kapitán české reprezentace odehrál po návratu první poločas. Mladí Kanonýři byli v jeho průběhu jednoznačně aktivnější a vypracovali si několik šancí. Do jedné se dostal i Rosický, pálil zpoza vápna nad.

Pětatřicetiletý Rosický naposledy hrál loni 12. června v utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu, kde si poranil koleno. V polovině srpna se podrobil artroskopické operaci a pak se jeho návrat neustále posouval. Podle optimistických prognóz měl hrát už v listopadu, ale do plného tréninku se vrátil až v lednu.

Kouč národního týmu Pavel Vrba by měl svého kapitána rád k dispozici pro letní mistrovství Evropy ve Francii.

Reklama