Hlavní obsah

Střelecká kanonáda v Norwichi! Rudí ďáblové padli, Agüero zachránil remízu

Norwich
Aktualizováno

Zcela infarktový závěr měl zápas 23. kola anglické Premier League mezi Norwichem a Liverpoolem. Domácí stoper Sebastian Bassong v 92. minutě srovnal na 4:4, ale z posledního centru Reds udeřili a zásluhou Adama Lallany zvítězili 5:4. Svěřenci Jürgena Kloppa se tak po třech zápasech dočkali výhry. Kanárci padli potřetí v řadě. Výhodu domácího hřiště naopak nevyužil Manchester United, který prohrál se Southamptonem 0:1. Remízou 2:2 skončilo střetnutí West Hamu s Manchesterem City. Za domácí se dvakrát prosadil Enner Valencia, za hosty pálil Sergio Agüero.

Foto: John Sibley, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu se radují z první branky Roberta Firmina v zápase anglické Premier League proti Norwichi.

Článek
Fotogalerie

Měli úvodní i závěrečné slovo. Fotbalisté Liverpoolu nejprve střelecký účet otevřeli, aby ho v infarktovém závěru uzavřeli. Nejprve se z první velké šance prosadil útočník Roberto Firmino, který využil pas Jamese Milnera. Na jeho trefu, ale dokázali domácí Kanárci odpovědět. Po sérii hlaviček se dostal míč až k Dieumercimu Mbokanimu, který zády bráně efektní patičkou srovnal.

Vyrovnávací branka domácí probudila. Norwich najednou ovládl hřiště, hráči v zeleno-žlutých dresech vyhrávali osobní souboje, všude byli o jeden krok dříve. Výsledkem jejich snahy byla trefa nové posily Stevena Naismithe v 41. minutě.

Po změně stran překazila snahu Liverpoolu o vyrovnání hloupá chyba krajního beka Alberta Morena. Španělský zadák fauloval ve vápně Naismithe a vyrobil penaltu. K ní se postavil Wes Hoolahan a zvýšil na 3:1. V té době běžela 53. minuta a málokdo pochyboval o tom, že Norwich vyhraje. Jenže svěřenci Alexe Neila nedokázali náskok navýšit a přišel velký obrat.

Henderson zavelel k obratu

Jako správný kapitán k němu zavelel Jordan Henderson a po necelých dvou minutách po inkasované brance halfvolejem snížil na 2:3. O vyrovnání se čtvrt hodiny před koncem svou druhou přesnou trefou postaral Firmino, který byl na konci rychlé akce a obrat ve skóre dokonal Milner, který využil fatální rozehrávky Russella Martina a sám v tváří tvář nedal Ruddovi šanci. Už to vypadalo, že se gólostroj zastaví, ale vyvrcholení celého utkání přišlo až v nastaveném čase.

Ačkoliv se Klopp mohl vztekat, jak chtěl, tak stejně proti verdiktu rozhodčích, kteří nastavili pět minut, neudělal nic. V heroickém závěru nejprve skóroval Sebastian Bassong, jenž napálil odražený balón přesně k levé tyči Mignoletovi brány. Reds ale udeřili úplně z posledního centru. Hrdinou okamžiku byl Adam Lallana. Jeho volej zajistil Liverpoolu vítězství po třech zápasech. Norwich naopak potřetí v řadě padl.

Leicester se vrátil do čela

Fotbalisté Leicesteru využili možnosti a dostali se do čela Premier League. Pomohla jim k tomu výhra 3:0 nad Stoke City. Lišky nepustily v prvním poločase soupeře k žádné střele, naopak samy jeden ze svých pokusů využily. Daniel Drinkwater se dostal k odraženému míči po rohovém kopu a i s přispěním teče jednoho z hráčů Stoke, propálil bezmocného Jacka Butlanda.

Drikwater figuroval i u druhého gólu Leicesteru, když dlouhým pasem za obranu našel Jamieho Vardyho, který sám proti brankáři nezaváhal. Byla to pro něj šestnáctá branka v letošní sezóně, čímž se osamostatnil v čele tabulky střelců. Konečnou podobu výsledku dal střídající útočník Leonardo Ulloa, jenž ve skluzu usměrnil míč po přihrávce Rijáda Mahreze.

Leicester tak popáté za sebou bodoval a usídlil se na čele tabulky s tříbodovým náskokem na Arsenal. Čech a spol. hrají šlágr kola s Chelsea v neděli.

Watford přetrhl výsledkovou mizérii

Před čtrnácti dny se Watford s Newcastlem utkali v FA Cupu, v sobotu proti sobě nastoupili v lize, kde se ani jednomu týmu momentálně výsledkově nedaří. Hornets čekali na výhru pět střetnutí, to Newcastle sice před týdnem porazil West Ham (2:1), ale předtím čekal na vítězství také pět mačů.

Watford se i ve výsledkové blamáži může spolehnout na svého kanonýra Odiona Ighala. Nigerijský forvard svým patnáctým zásahem vsítil první branku utkání. Na Ighalův zásah navázal Craig Cathcart a svěřenci Quiqueho Florese zaslouženě zvítězili. Nic na tom nezměnil ani Jamaal Lascelles, který v 71. minutě snížil.

Sunderland se neodpoutal ze sestupové pozice

V souboji týmů, které okupují spodní patra tabulky anglické Premier League měli od počátku navrch fotbalisté Bournemouthu. Proti Sunderlandu udeřili jako první, když centr z pravé strany dokázal útočník Benik Afobe tygřím skokem dopravit do sítě za překvapeného Vita Mannoneho. Asistenci si připsal krajní záložník Junior Stanislas, který si také mohl zapsat mezi střelce, ale ani jednu ze svých slibných příležitostí nedokázal proměnit.

O vyrovnání se postaral obránce Patrick van Aanholt, který si z pozice levého beka naběhl až do velkého vápna a po Boriniho přiťuknutí propálil Artura Boruce.

Ve druhém poločase už gól nepadl a oba soupeři se tak rozešli smírně. Sunderland stále zůstává na sestupové devatenácté pozici, nováček z Bournemouthu je 15.

Tottenham zvládl bitvu proti Crystal Palace

Do zápasu šli se zcela opačným rozpoložením. Zatímco Crystal Palace ještě v letošním kalendářním roce v lize nevyhrál, Tottenham z posledních pěti duelů anglické Premier League čtyřikrát zvítězil.

Jako první ale udeřili domácí. Střílený pas křídelníka Wilfrieda Zahy si do vlastní sítě srazil stoper Jan Vertonghen. Kohouti ale po změně stran skóre otočili. Nejprve si na centr Nacera Chadliho naskočil Harry Kane a hlavou srovnal. Šest minut před koncem pak devatenáctiletý mladíček Dele Alli předvedl pár ekvilibristických kousků a ranou zpoza vápna vystřelil svému týmu tři body. Ty potvrdil ještě v samotném závěru Chadli a Tottenham se tak na rozdíl jednoho bodu dotáhl na třetí Citizens.

Southampton přetlačil Rudé ďábly

V duelu týmů, které jedou na vítězné vlně, se nakonec z vítězství radoval Southampton, který zásluhou Charlieho Austina „vykradl" Old Trafford. Rudí ďáblové tak poprvé v kalendářním roce 2016 prohráli. Svatí dokonale využili svou jedinou střelu, která mířila mezi tři tyče. I po prohře zůstává Manchester United na pátém místě.

Jediný zápas, ve kterém diváci neviděli ani jednu branku, se hrál ve West Bromwichi, kde domácí hráli s poslední Aston Villou 0:0.

Valencia s Agüerem rozhodli o dělbě bodů

Zápas West Hamu s Manchesterem City měl pouze dva střelce. Na domácí straně jím byl Ekvádorec Enner Valencia, za Citizens pálil ostrými Sergio Agüero. Oba dva obohatili své střelecké konto o dva góly a utkání skončilo remízou 2:2.

Hned v první minutě se blýskl Valencia, když na konci drzého průniku Cheikhoua Kouyateho napálil na úrovni penaltového puntíku balón do sítě Manchesteru. O osm minut později dal o sobě vědět i Agüero, když proměnil pokutový kop po faulu Carla Jenkinsona. Jenkinson fauloval tak nešťastně, že pro zranění musel následně odstoupit.

Deset minut po pauze si vzal opět hlavní slovo Valencia, když zužitkoval dlouhý aut Michaila Antonia. Jenže Agüero v 81. minutě po akci Kelechiho Iheanachoa potrestal nedůrazný odkop Aarona Cresswella a svým dvanáctým gólem v sezóně rozhodl o dělbě bodů.

Manchester City tak pošesté v řadě neprohrál a posunul se o skóre před Arsenal na druhé místo. Kladivářům patří šestá pozice.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Norwich - Liverpool 4:5 (29. Mbokani, 41. Naismith, 54. Hoolahan z pen., 90.+2 Bassong - 18. a 63. Firmino, 55. Henderson, 75. Milner, 90.+5 Lallana),
Crystal Palace - Tottenham 1:3 (30. vlastní Vertonghen - 63. Kane, 84. Alli, 90. Chadli), Leicester - Stoke 3:0 (42. Drinkwater, 66. Vardy, 87. Ulloa),
Manchester United - Southampton 0:1 (87. Austin),
Sunderland - Bournemouth 1:1 (45. Van Aanholt - 13. Afobe),
Watford - Newcastle 2:1 (46. Ighalo, 58. Cathcart - 71. Lascelles),
West Bromwich - Aston Villa 0:0,
West Ham United - Manchester City 2:2 (1. a 56. Valencia - 9. z pen. a 81. Agüero).

Reklama

Související témata: