Hlavní obsah

V Arsenalu se Čech možná dočká pocty, jakou si v Chelsea užil jen občas

Londýn

Od příští sezóny nastálo s páskou! Reprezentační brankář Petr Čech by se od léta mohl stát novým kapitánem fotbalistů Arsenalu, do kterého přišel loni v létě. Za dlouhé roky předešlého působení v Chelsea se něčeho takového nedočkal. Pomineme-li záskok za Johna Terryho.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Petr Čech

Článek

Podle britských médií je třiatřicetiletý gólman kandidátem na funkci po španělském záložníkovi Mikelu Artetovi, jemuž po sezóně skončí smlouva a londýnský klub pravděpodobně opustí. Čech na rozdíl od dalšícho adepta Pera Mertesackera nastupuje pravidelně v základní jedenáctce a právě takto skutečnost jej podle Mirroru favorizuje na "povýšení".

Čech se v Arsenalu od loňského příchodu z konkurenční Chelsea vypracoval v jasnou brankářskou jedničku a trenér Arséne Wenger si podle různých reakcí hodně cení jeho vůdčích schopností. I mezi hráči je brán jako přirozená autorita, která může Arsenalu dopomoci ke kýženým úspěchům.

Plzeňský rodák pozici kapitána vykonává už v národním týmu při již pravidelné nepřítomnosti spoluhráče Tomáše Rosického.

V Chelsea se mu této pocty dostalo jen ojediněle. Největší záskok se odehrál na podzim roku 2012, když Terry dostal trest na čtyři zápasy.

Reklama

Související témata: