Hlavní obsah

Teprve teď poznáte, co je to opravdový tlak, vzkázal kouč Citizens do Leicesteru

Manchester/Praha

Na vedoucí Leicester ztrácí se svými Citizens deset bodů, přesto se kouč Manuel Pellegrini vidiny ligového primátu nevzdává a Liškám vzkazuje: „Teprve teď pocítíte, co je to opravdový tlak.“ Právě k vidině, že senzační leader Premier League stupňující se psychické vypětí v závěru soutěže nezvládne, se upíná nejen on, ale i další rivalové Leicesteru - Tottenham a Arsenal. „Tlak v závěru sezóny je totiž neskutečný,“ přidal chilský kouč vlastní zkušenost z tažení za titulem před dvěma lety.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Článek

Už jen devět kol zbývá, aby Leicester dotáhl své senzační tažení do konce. V pondělním duelu 30. dějství, v němž přivítá Newcastle vedený novým koučem Rafaelem Benítezem, k němu může udělat další krok.

„Jenže přijde posledních pět kol a během nich je tlak největší. To jsou vůbec ty nejobtížnější zápasy, což Leicester teprve pozná. Pro každý tým bez ohledu na to, zda má či nemá zkušenosti s bojem o titul, i když pro mužstvo bez zkušeností jsou samo sebou mnohem náročnější," vzpomínal Pellegrini, co on sám zažíval, když se s Manchesterem City rval na jaře roku 2014 o titul.

„V těch zápasech nezáleží na tom, zda hrajete dobře, nebo špatně. Stačí je vyhrát a k tomu jsou důležité nervy."

Manchester City ztrácí momentálně na vedoucí Lišky deset bodů, což ho staví před holou nutnost do konce soutěže jen a jen vyhrávat. Třeba hned v sobotu, kdy hraje na hřišti posledního Norwich City.

„Nesmíme myslet na to, že musíme všechno vyhrát, důležité je zvítězit v příštím utkání," prozrazoval Pellegrini, co klade svým svěřencům na srdce.

„Přitom jim opakuji, že je velice obtížné zvládnout střetnutí proti mužstvu figurujícímu na sestupových příčkách. Už proto, že Norwich nemá co ztratit," narážel na to, že sobotní soupeř Citizens je v tabulce třetí od konce a body pro něho představují životní nutnost.

„Musíme ale zápas zvládnout. A další také. Pak už nezbude jen čekat, jak se s narůstajícím tlakem vyrovná Leicester, Tottenham a Arsenal a přitom věřit, že budou body ztrácet," věří Pellegrini, že pro Citizens není ještě nic ztraceno.

Reklama

Související témata: