Hlavní obsah

České střelce v Praze vynuloval, Američan umí zaperlit i v Anglii

Londýn

Beznadějně poslední místo osm kol před koncem dává Villans pramalou naději na záchranu. Fotbalisté Aston Villy doma podlehli i rozjetému Tottenhamu a sestupu jsou zase blíž. Slabou útěchou jim je počin amerického brankáře Brada Guzana, který předvedl nejlepší zákrok 30. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Jeho umění poznali i čeští fanoušci. Vrbův tým hrál v září 2014 generálku na start kvalifikace a omlazenému týmu Spojených států v Praze překvapivě podlehl 0:1. Bradley Guzan odchytal na Letné první poločas, neinkasoval a svůj úkol splnil. Podstatné však bylo, že Češi pak během podzimního startu kvalifikace neztratili ani bod a úžasný vstup využili k rychlému postupu na ME ve Francii.

Američan momentálně prožívá těžké období, stojí za nejhorším mužstvem Premier League. A co je nejhorší, ani jeho nejlepší zákroky k úspěchu nevedou.

Jako v nedělním duelu proti Kohoutům. Kanonýr Harry Kane bez přípravy zakončoval poblíž bodu pro pokutový kop, Guzan ovšem jeho přízemní střelu stačil nohou pohotově vykopnout.

Moc platné mu to ovšem nebylo. Právě Kane ho po přestávce slepenými góly dvakrát překonal a porážka 0:2 pro Villans byla na světě. Guzan tak dosáhl jen malé satisfakce, že nebezpečnému střelci pokazil hattrick.

Který brankář podle vás předvedl ve 30. kole Premier League nejlepší zákrok?
Jack Butland I (Stoke) - proti Longovi
2,4 %
Lukas Fabianski (Swansea)
46,6 %
Jack Butland II (Stoke) - proti Pellému
24,9 %
John Rudy (Norwich)
14,8 %
Brad Guzan (Aston Villa)
11,3 %
Celkem hlasovalo 337 čtenářů.

Reklama

Související témata: