Hlavní obsah

Rosický se vrátil na trávník. Za juniorku Arsenalu odehrál poločas a byl u dvou gólů

Londýn

Jak pravil trenér Arsenalu Arséne Wenger, tak se také skutečně stalo. Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický dnes poprvé po zranění stehenního svalu nastoupil za rezervu Kanonýrů. Rosický odehrál proti mladíkům Newcastlu první poločas a odstupoval za vedení 3:1.

Foto: Alan Walter, Reuters

Tomáš Rosický odehrál za rezervní tým Arsenalu v duelu proti Newcastlu první poločas.

Článek

Rosický bojoval se zdravotními problémy celou sezónu. Po zranění z loňského června se v lednu vrátil na hřiště, ale hned v prvním soutěžním utkání v Anglickém poháru proti Burnley si natrhl stehenní sval a původně se zdálo, že bude mít po sezóně.

Jenže léčba probíhala překvapivě rychle, na začátku dubna se Rosický vrátil do plného tréninku a dnes už naskočil do utkání. Proti juniorce Newcastlu byl hodně aktivní. Zakládal útoky a v osmé minutě přihrál na druhý gól utkání Stephymu Mavididiovi. Svým typickým průnikem středem hřiště rovněž založil akci, ze které padl třetí gól.

V poločase už zůstal v kabině. Další možnost nastoupit bude mít v pondělí opět za juniorku. Kromě Rosického si dnes zahrál další dlouhodobý marod Jack Wilshere.

Reklama