Hlavní obsah

Swansea - Liverpool 3:1Liverpool s omlazeným kádrem nestačil na Swansea

Swansea/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu s výrazně obměněnou sestavou nestačili v 36. kole anglické Premier League na Swansea, které podlehli 1:3. Německý trenér Jürgen Klopp vsadil na mladíky, aby si opory odpočinuly na čtvrteční odvetu Evropské ligy se španělským Villarrealem. Náhradníci ale na zkušené mužstvo Labutí nestačili a Reds zaslouženě prohráli. Dvě branky vstřelil ghanský útočník Andre Ayew.

Článek

Liverpool si na konci sezóny vytyčil jasný cíl - vyhrát Evropskou ligu. V prvním semifinále této soutěže svedl vyrovnanou partii s Villarrealem, kterému podlehl 0:1. Ve čtvrtek se chystá na Anfield Road odveta, a proto Klopp šetřil proti Swansea řadu opor. Z obvyklých stálic základní sestavy hráli pouze Coutinho, Sturridge, Škrtel a Lovren. Vedle nich nastoupili například Ojo, Chirivella, Smith a Ward.

Swansea hned od začátku kontrolovala hru a výsledkem tlaku byla branka ve 20. minutě. Ghanský útočník Ayew hlavičkoval sám na malém vápně. Domácí ještě v první půli přidali další branku. Trefil se Cork, jenž technickou střelou obstřelil Warda.

Po změně stran se sice hosté zásluhou střídajícího Bentekeho dočkali kontaktní branky, ale za pár minut přišlo definitivní k.o. O něj se postaral aktivní Ayew, když ve vápně přetlačil několik nedůrazných beků soupeře a střelou k tyči nedal brankáři Liverpoolu šanci.

Po dvou žlutých byl ještě v 76. minutě vyloučen hostující Smith.

Labutě se po vítězství definitivně zachránily v nejvyšší anglické soutěži. Oproti tomu Liverpool stále na příčky zaručující evropské poháry ztrácí čtyři body.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Swansea - Liverpool 3:1 (20. a 67. Ayew, 33. Cork - 65. Benteke)

Reklama

Související témata: