Hlavní obsah

Bral bych méně gólů a postup, smutnil Koller

DORTMUND

Zklamaný byl po závěrečném zápase fotbalové bundesligy kanonýr Borussie Dortmund Jan Koller. Nemrzelo ho, že nedal gól a jeho účet se uzavřel na třinácti trefách. Český obr smutnil po remíze s outsiderem z Chotěbuze, která zpečetila třetí místo v tabulce, což znamená 3. předkolo Ligy mistrů.

Foto: ČTK

Jan Koller

Článek

"Můžeme si za to sami, ztratili jsme spoustu bodů v zápasech s takovými týmy, jako je Chotěbuz. V sobotu jsem měl jednu šanci, ale stoprocentní gólovka to nebyla. Bohužel jsme pět stoprocentních nedali. Jedinou proměnil Tomáš Rosický v první půlhodině. Narazil si se mnou míč, který chtěl dál posunout Rickenovi. Od obránců se k němu vrátil, tak ho vzal a namířil si to k brance. Trefil se perfektně pod tělem gólmana. Hosté vyrovnali s trochou štěstí, ale my už nedokázali odpovědět," byl znát smutek z jeho hlasu i v telefonu.

"Jsme z toho hodně přešlí, protože třetí příčka je pro klub, jako je Borussie, hodně málo. Dal jsem sice víc branek než loni, ale vyměnil bych je za obhajobu titulu nebo alespoň druhé místo," řekl Koller a načrtl svůj další program: "Do čtvrtka budu v Německu, protože mne v pondělí čeká menší chirurgický zákrok. Není to nic vážného, do srazu reprezentace před kvalifikací s Moldávií budu v pořádku. Na dovolenou mi tak zbývají jen tři týdny, které strávíme převážně cestováním mezi Smetanovou Lhotou-Prahou-Jabloncem. Hedvika však bude rodit v červenci v Německu, protože na konci června už zase čeká příprava na novou sezónu. Ta končící byla náročná, a navíc se smutným koncem."

Reklama

Související témata: