Hlavní obsah

Takhle se loučí opravdový šampión. Kouč po vyhazovu věnoval nadaci desítky miliónů

Leicester

Gesto hodné mistra, které zaslouží obdiv. Claudio Ranieri prostě ukázal, jaký je formát. Před pár dny dostal v Leicesteru padáka, a jak sám říká, v tu chvíli zemřel jeho sen. Když ale od šéfů klubu dostal jako odstupné tři milióny liber, neváhal ani chvíli a polovinu téhle sumy (přes 47 miliónů korun) věnoval nadaci leicesterského klubu.

Foto: Staff, Reuters

Kouč Claudio Ranieri v Leicesteru skončil. Pohádkový příběh z minulé sezóny, kdy klub slavil titul, měl pro něj špatný konec. Byl vyhozen. S klubem se ale rozlučil jako šampión.

Článek

Už v sobotu dal Ranieri klubu definitivně sbohem, rozloučil se s hráči a zaměstnanci. Vyprovázela ho i informace, že od klubových šéfů dostane na cestu odstupné ve výši tří miliónů liber, tedy více než 94 miliónů korun.

Ta ale nemohla přebít smutek z toho, že přišel o práci. Loni totiž senzačně s klubem triumfoval v Premier League a poklony se hrnuly z celého světa. Jenže v téhle sezóně Lišky výsledkově i herně v Anglii propadaly, jsou těsně nad pásmem sestupu, a kouč se musel poroučet.

Tohle dobrodružství ve mně bude žít navždy!

„To dobrodružství tady bylo úžasné. A bude ve mně žít navždy. Děkuji všem v klubu za všechno, čeho jsme dosáhli," řekl pětašedesátiletý kouč. Vyhazov ho hodně bolel, přesto stihl poděkovat i fanouškům. „Měli jste mě ve svých srdcích a stejně jsem to vnímal i já. Vždycky na ty krásné chvíle budu vzpomínat. Nikdo nám nemůže vzít to, čeho jsme dosáhli. Nikdy," zdůraznil. „Byla to báječná doba plná štěstí. Bylo mi potěšením být její součástí."

A na závěr učinil kouč další gesto, kterým se nesmazatelně zapsal do srdcí všech lidí v klubu. Polovinu odstupného se rozhodl věnovat leicesterské charitativní nadaci. Tak se tak může těšit na skoro padesát miliónů korun. Takhle se zkrátka loučí opravdový mistr! Za tohle by mu jistě narvaný stadión naposledy s chutí zatleskal a složil poklonu.

Reklama

Související témata: