Hlavní obsah

Dopadne jako Limberský? Anglie řeší další průšvih bývalého kapitána národního týmu

Londýn

Už pár dní plní titulní stránky anglického bulváru. Fotbalista a bývalý reprezentant Albionu Wayne Rooney před týdnem řídil opilý. Tehdy byla reprezentační přestávka a Premier League, stejně jako ostatní ligy, měla volno. Nicméně o víkendu se už hraje a kouč Evertonu, za který jednatřicetiletý hráč nastupuje, nyní prohlásil, že pokud Rooney bude fyzicky a psychicky v pohodě, nastoupí v základní sestavě.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Wayne Rooney z Evertonu se občerstvuje během zápasu s Chelsea.

Článek

Bujará oslava v baru vykrystalizovala v další aféru hvězdného hráče. Poté, co Rooney opustil podnik blízko svého bydliště v Cheshire, usedl za volant svého vozu. Nicméně policejní hlídka ho zastavila a zatkla za řízení pod vlivem alkoholu. 18. září se pak fotbalista dozví verdikt svého přečinu. Rodák z Liverpoolu už v minulosti měl problémy s pitím, například loni v listopadu se opil na svatbě tak, že nemohl nastoupit v přátelském utkání proti Španělsku.

Událost je v Anglii ternem pro bulvární listy. Také hlavně proto, že bývalý kapitán národního týmu Albionu ztělesňuje archetyp otce od rodiny, takže tento přešlap je převážně z morálního hlediska pro veřejnost trnem v oku.

K incidentu se vyjádřil i trenér Evertonu Ronald Koeman, který svými slovy ještě více situaci přiživil. „Samozřejmě, že jsem zklamaný. Wayne o tom se mnou a s vedením mluvil. Celou záležitost ve vhodnou dobu vyřešíme dle interního řádu. Nicméně pokud uznám, že v sobotu bude ve fyzické a duševní pohodě, proti Tottenhamu nastoupí."

Bude slavit gól stejně jako Limberský?

Rooneyho příběh velmi připomíná událost ze září 2015, kdy hráč Plzně David Limberský také pod vlivem alkoholu naboural své auto. Krajní obránce dostal od klubu pokutu, což se dá od Evertonu také očekávat, přišel o kapitánskou pásku, na rok nesměl usednout za volant, nicméně při první příležitosti nastoupil a dvěma góly pomohl porazit Příbram (4:0).

Ke kompletní podobě obou případů už jen chybí, aby anglický kanonýr dal o víkendu proti Spurs branku a slavil ji kroucením volantu jako bývalý český reprezentant.

Reklama

Související témata: