Hlavní obsah

Dánové přišli před zápasem v Praze o celý útok

KODAŇ

Dánští fotbalisté se ve středu v přátelském utkání v Praze budou muset obejít bez dalších opor. Určitě nenastoupí oba nejlepší útočníci Martin Jörgensen z Fiorentiny a Jon Dahl Tomasson ze Stuttgartu. V letadle do Prahy v úterý nebudou ani další hráč Fiorentiny Per Kröldrup a Claus Jensen z Fulhamu.

Článek

Trenér Morten Olsen dodatečně povolal Pera Nielsena z Bröndby Kodaň, Jana Kristiansena z Norimberku, Mikkela Thygesena z Midtjyllandu a Jespera Becha z Esbjergu.

Největší starosti mu dělá útok. Jörgensen už déle než čtyři roky nevynechal ani jeden soutěžní zápas a na kontě má dvanáct gólů. V sobotním utkání Fiorentiny s Bergamem si však zlomil lícní kost. Ve stejném utkání odkulhal z trávníku i obránce Kjöldrup.

Ještě citelnější může být absence Tomassona, který je se 43 góly nejlepším střelcem současného týmu. Ve Stuttgartu však už kvůli zdravotním problémům téměř měsíc nehraje. Olsen doufal, že pro zápas v Praze bude fit, ale dnes se naděje vzdal.

Už v neděli se omluvil Rommedahl z Charltonu a Grönkjaer dostal volno jako všichni hráči FC Kodaň. Útok v Praze by tak měli tvořit teprve osmnáctiletý Nicklas Bendtner z Birminghamu a Peter Lövenkrands ze Schalke, který v reprezentaci ještě gól nedal.

Reklama