Hlavní obsah

Reprezentace jde do nové sezóny s Feninem

PRAHA

Příští týden začíná nová sezóna i pro fotbalovou reprezentaci. Ta se ve středu ve Vídni utká s domácím výběrem a přípravné utkání naznačí, jak jsou na tom svěřenci Karla Brücknera před kvalifikací ME 2008 proti San Marinu a Irsku. V nominaci, kterou v úterý kouč Brückner oznámil, je poprvé i teplický mladíček Martin Fenin. "Fenin je prokázaná kvalita. Vítám, že se jedná o hráče mladého věku,“ řekl trenér.

Článek

Národní tým se s jarní částí rozloučil nepřesvědčivou výhrou nad Kyprem 1:0 a bezbrankovou remízou ve Walesu. Přesto Češi stále drží druhou příčku kvalifikační skupiny D za suverénními Němci. K potvrzení pozice potřebují nadcházející dvojutkání zvládnout a plně bodovat. "Chceme si otestovat útočnou fázi," přiblížil Brückner hlavní oblast, na kterou se chce v Rakousku zaměřit.

Martinu Feninovi skvěle vyšlo letní mistrovství světa do 20 let, kde dokonce vstřelil ve finále gól Argentině. Novou sezónu Gambrinus ligy odstartoval ve skvělém stylu, ve dvou utkáních vstřelil tři góly. "Na mistrovství světa ukázal svůj cit i orientaci v šestnáctce. Je silný na míči, umí si ho pokrýt. Prokázal kvalitu," popsal přednosti mladíka trenér.

Ve výběru chybí Marek Jankulovski, po roce naopak nechybí Karel Piták. "Piták hraje v klubu pravidelně, má z výběru odehráno takřka nejvíc. A je to hráč do koncovky," zdůvodnil Brückner nominaci záložníka rakouského Salcburku. "<span>Marek Jankulovski chybí, ale počítáme s ním pro kvalifikaci. Domluvili jsme se tak už ve Walesu. Marek začal jako poslední hráč před asi deseti dny trénovat a sám říkal, že by povolání na Rakousko bylo spíše na škodu," řekl Brückner na adresu beka AC Milán.</span>

Zápas se hraje 22. srpna ve Vídni. Rakousko bude příští rok kontinentální šampionát společně se Švýcarskem hostit.

Nominace ČR na přípravný duel s Rakouskem:
Brankáři: Jaromír Blažek (1. FC Norimberk, 12 zápasů/0 branek), Petr Čech (Chelsea, 52/0),
Obránci: Zdeněk Grygera (Juventus, 49/1), Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 15/1), David Rozehnal (Newcastle, 35/0), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 60/2), Tomáš Zápotočný (Udine, 3/0),
Záložníci: Tomáš Galásek (Norimberk, 57/1), David Jarolím (Hamburk, 10/1), Karel Piták (Salcburk, 2/0), Jan Polák (Anderlecht, 30/6), Jaroslav Plašil (Monako, 27/1), Tomáš Rosický (Arsenal, 65/17), Tomáš Sivok (Udine, 3/0),
Útočníci: Milan Baroš (Lyon, 57/31), Martin Fenin (Teplice, 0/0), Jan Koller (Monako, 78/48), Marek Kulič (Sparta Praha, 6/2).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články