Hlavní obsah

Reprezentace už je ve Vídni, hodlá zlepšit ofenzívu

VÍDEŇ

Český reprezentační výběr se už připravuje ve Vídni, kde ve středu sehraje přátelské utkání s domácími fotbalisty. Trenér Karel Brückner si v duelu proti Rakousku chce otestovat hlavně ofenzívu, která tým trápila v jarní části kvalifikace. „Chceme tohoto zápasu využít, abychom v útočné fázi prezentovali zlepšení. Budeme hrát ofenzivně,“ řekl Brückner novinářům ve Vídni.

Článek

Kouči může dělat radost zlepšená forma útočníků Milana Baroše a Jana Kollera. Dlouhán z Monaka o víkendu dvěma góly zařídil výhru 3:0 v Sochaux. Prostor by jako většinou měli dostat všichni nominovaní s výjimkou rezervního brankáře Jaromíra Blažka.

Špílmachra Rosického by ve středu pole měl nahradit David Jarolím. "Na místě Rosického nastoupí Jarolím. Ale protože hraje už v pátek mistrovské utkání, bude hrát zřejmě poločas. Po přestávce budeme improvizovat," řekl novinářům Brückner.

Národní tým si v podvečer vyzkouší trávník zrekonstruovaného stadiónu Ernsta Happela, kam se vejde 51 000 diváků. Na přípravný duel spolupořadatelů příštího kontinentálního šampionátu by mělo podle odhadů dorazit kolem 30 tisíc fanoušků.

Kapitánem bude Čech 

V osmnáctičlenné české výpravě nechyběl ani dodatečně nominovaný záložník Marek Matějovský, který se k týmu připojil po pondělní dohrávce své Mladé Boleslavi v Jablonci.

Už je také jisté, kdo při absenci Tomáše Rosického povede reprezentaci. Náhradníky jsou čerstvý držitel Zlatého míče Petr Čech a Tomáš Ujfaluši. "Domlouvali jsme se, že za nepřítomnosti Tomáše se budeme střídat. Já nastoupil proti Dánsku, teď to čeká Petra," řekl novinářům na tiskové konferenci Ujfaluši.

Středeční utkání začíná ve 20:30, jako hlavní ho rozhoduje španělský sudí Eduardo Iturralde Gonzales. Přátelský zápas vysílá jen rakouská ORF, české stanice práva nezakoupily. Sport.cz vám přinese podrobnou on-line reportáž.

Reklama

Související témata: