Hlavní obsah

Grygera pro zranění nejspíš nestihne kvalifikaci

VÍDEŇ

Zranění zkomplikovala trenérovi české fotbalové reprezentace taktické plány pro přátelské utkání ve Vídni. Už po čtvrthodině musel Pitáka nahradit Plašil, ještě do přestávky odkulhal ze hřiště Zdeněk Grygera. Obránce Juventusu Turín si obnovil zranění stehenního svalu a nejspíše nestihne blížící se kvalifikaci ME v San Marinu. „Těžko se stihnu dát dohromady, je to příliš krátká doba,“ řekl po zápase Grygera.

Článek

Obránce Juventusu měl potíže se svalem už minulou sezónu. „Ve svalu mě píchlo, když jsem blokoval centr,“ popsal vznik problémů Grygera. „Jsem hodně zklamaný, nestalo se mi to poprvé,“ litoval bek. „Poněkolikáté jsem trenérovi narušil koncepci, budu nejspíš muset na nějaké speciální vyšetření. Radost nebudou mít ani v klubu,“ dodal zkroušený Grygera.

Do svého vystřídání čelil levý obránce trvalým útokům soupeře, který se před Čecha pokoušel probít právě přes Grygeru. „Pravý záložník hodně útočil, my se posouvali blíž ke stoperům. Možná proto měl více prostoru,“ uvedl sedmadvacetiletý bek.

Lepší vyhlídky má podle prvních zpráv Karel Piták. Záložník Salcburku se v národním celku objevil po roce, ale jeho reprezentační návrat skončil po čtvrthodině. „Šel jsem do souboje a zranil jsem si pravou nohu. Ani nevím, jestli jsem si výron v kotníku přivodil sám,“ vyprávěl Piták. „Podle doktorů bych měl být mimo pět nebo šest dnů. Když vše půjde dobře,“ nastínil další vývoj ex-slávistický středopolař.

Za Pitáka musel narychlo nastoupit Jaroslav Plašil. „Moc jsem se ani nestihl rozcvičit,“ připustil po duelu záložník Monaka. „Nebylo to nejlehčí, ale dal jsem do toho všechno,“ uzavřel pětadvacetiletý Plašil.

Reklama

Související témata: