Hlavní obsah

Trenér Lavička je za výsledek rád, ale nepřeceňuje ho

V úterý od 17 hodin hostil výběr české reprezentace do jednadvaceti let tým Lichtenštejnska a byla to pro něj první příležitost, jak napravit zaváhání z prvního kvalifikačního duelu. Ten česká lvíčata nezvládla podle představ a z Arménie si přivezla bod za remízu 1:1. Tentokrát si čeští mladíci seřídili mušku dokanale a výsledkem bylo osm zásahů v síti protivníka a ani jedna inkasovaná branka.

Článek

Již před utkáním dával trenér českého týmu najevo, že není radno úterního soupeře podceňovat. "V obraně jsou houževnatí a agresivní, dokážou hrozit i z brejků," zhodnotil Lavička silnější stránky Lichtenštejnska. Ty ovšem proti českému týmu neměly příležitost, aby se v devadesáti minutách projevily. Z hlediště to možná vypadalo jednoduše. "Trenér zvolil dobrou taktiku, že jsme hráli na vysoké hroty, protože ti protihráči byli vesměs hodně malí,“ řekl k utkání střelec dvou branek Tomáš Pekhart.

Proti týmu, jehož seniorskému výběru patří 133. příčka žebříčku FIFA, začali naši hráči hodně zostra a po prvním poločase si vytvořili již dostatečný náskok čtyř branek. "Hodně nám napomohl úvod utkání, kdy jsme v rychlém sledu dali dva góly. Jsem rád, že jsme naši ofenzivu z pohledu efektivity posunuli dál dopředu. Mrzí mě snad jen to, že jsme druhou žlutou kartou ztratili Marka Střeštíka, který tak nebudu k dispozici do dalšího zápasu,“ řekl po zápase na tiskové konferenci trenér českých lvíčat Lavička.

Věří, že jim to pomůže do dalších bojů

Náš výběr neměl v posledních utkáních příliš líbivou bilanci vstřelených branek. Před prvním kvalifikačním utkáním, kdy uhrál překvapivou remízu 1:1 v Arménii se mu nepodařilo vstřelit gól v přátelském utkání se Skotskem. Přídělem osmi gólů svému úternímu soupeři si lvíčata jistě zvedla sebevědomí. „Ta pozitivní nálada byla vidět v kabině hned po zápase. Euforie tam byla znát. Jsem rád, že jsme po těch dvou nepovedených utkáních konečně poznali, co to je vítězství. Věřím, že nám tento výsledek, hlavně tedy výkon v ofenzívě pomůže do dalších zápasů," doplnil český trenér.

Překvapením úterního odpoledne bylo nasazení vytáhlého plzeňského útočníka Michala Smejkala. Tento forvard se trenérovi osvědčil vstřelením hned tří branek a zaznamenal tak ve svém prvním utkání za jednadvacítku hattrick. „Ten můj třetí gól sice hlasatel oznámil, že patří mně, ale tam byl takový chumel, že ani nevím, jak se to seběhlo,“ řekl po utkání ke své třetí brance Smejkal.

Reklama

Související témata: