Hlavní obsah

Rosický: Zápas roku se lidem musel líbit

Kapitán české fotbalové reprezentace sice nepodal v zápase roku proti Irsku nijak oslnivý výkon, přispěl ale svým dílem k důležitému vítězství 1:0. Po souboji na letenském stadiónu, tedy stánku, kde fotbalově vyrůstal, pochválil své spoluhráče za týmový výkon i to, jak se dokázali vyrovnat s tlakem veřejnosti. Česku nyní stačí k postupu na mistrovství Evropy v příštím roce získat ve zbývajících střetnutích s Kyprem, Německem a Slovenskem tři body.

Článek

Splnilo utkání roku vaše očekávání?

Byl to zápas, který se musel lidem líbit, hrálo se ve vysokém tempu.

Vlétli jste na Irsko jak se na domácí sluší, po pětatřiceti minutách se ale obraz hry radikálně změnil...

Začátek se nám povedl. To, že Irové převzali na závěr prvního poločasu iniciativu, bylo logickým vyústěním toho, s jakým nasazením jsme odehráli prvních třicet minut. Poté jsme se museli trochu zatáhnout a až na tyč jsme je k ničemu moc nepustili.

Petr Čech řekl, že zákrok Hunta na Poláka, po kterém viděl irský hráč červenou kartu, by se v Anglii neodpískal ani jako faul...

Rozhodčí rozdal strašně moc karet, některé naprosto zbytečně. Záleží to samozřejmě na posouzení, ale myslím si, že dal Hunt nohu opravdu příliš vysoko. Viděl jsem Honzu Poláka a možná s tím bude mít problémy, protože mu začíná postižené místo otékat.

Bitva se neodehrávala jen na hřišti, ale také v hledišti. Ostrovních fanoušků totiž v ochozech nebylo málo. Čekal jste to?

Celé mužstvo na to bylo připravené. Bylo to podobná atmosféra, jako při střetnutí, které jsme odehráli u nich.

Jak blízko je podle vás postup na mistrovství Evropy?

Určitě jsme udělali velký krok. Samozřejmě nesmíme usnout na vavřínech, ale byla by obrovská škoda šanci promarnit. Musím klukům poděkovat, protože v podmínkách, v jakých se zápas hrál, pracovali skvěle jako tým. Ukázali jsme, že negativní věci, o kterých novináři mluvili, tady nejsou.

Sledoval jste jak se vyvíjí utkání Slovenska s Walesem (2:5), jehož výsledek připustil možnost postupu i pouze na základě klopýtnutí ostatních soupeřů?

Vím, že to bylo 3:1 pro Wales, ale my jsme se tím nijak nezaobírali. Chtěli jsme vyhrát svůj zápas a to se nám povedlo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články