Hlavní obsah

Rosický asi proti Polsku nenastoupí, zranění však není vážné

LONDÝN/PRAHA

Bez svého kapitána budou muset s největší pravděpodobností nastoupit čeští fotbalisté v přípravném utkání proti Polsku. Se soupeřem v kvalifikaci MS 2010 se svěřenci Karla Brücknera utkají ve středu 6. února během soustředění na Kypru. Rosický nedohrál nedělní zápas Arsenalu v FA Cupu a podle pondělních informací má svalové potíže. Mimo hru by ale neměl být příliš dlouho.

Článek

Rosický odehrál v sobotním utkání 4. kola FA Cupu proti Newcastlu jen devět minut, pak musel pro zranění střídat. I bez českého fotbalisty zvítězili Kanonýři 3:0. „Tomáš nemá vážný problém,“ citují klubové stránky trenéra Arsenalu Arséne Wengera. „Má problémy s kolenní šlachou, ta ale není natržená. Měl by být zpátky během několika dnů,“ dodal Francouz.

Rosický si v pondělí na svých stránkách oddychl, že se nejedná o nic vážného. „V prvním chvíli jsem se bál horších následků, bolelo mě totiž koleno,“ popsal své pocity reprezentační kapitán.

Koleno je ale v pořádku, po pondělním lékařském ošetření je diagnóza optimističtější. „Problémy jsou způsobené prý tím, že jsem měl na spodní části stehna naraženinu z minulého zápasu, a přes šlachu bolest vystřelovala až do podkolenní jamky,“ dodal Rosický.

Svého špílmachra tak nejspíše bude trenér reprezentace Brückner na soustředění na Kypru postrádat. „Můj start v reprezentačním přípravném utkání je nepravděpodobný.“ Národní tým na Kypr zamíří v neděli a ve středu se utká s Polskem. Severní soused ČR je soupeřem národního celku v kvalifikaci mistrovství světa 2010.

Reklama