Hlavní obsah

Fotbalisté na Kypru: dvě zbytečné porážky z nekoncetrovanosti

LARNAKA

Dva zápasy české reprezentace a dvě porážky, taková je bilance přípravy fotbalistů na Kypru. V úterý prohráli v neoficiálním utkání s řeky 0:1, ve středu podlehli už v oficiálním mezistátním duelu Polákům 0:2. Asistenta Petra Radu, který tým při absenci nemocného trenéra Karla Brücknera vedl, potěšil přístup hráčů, ne tak výsledky. Přípravu ale přesto považuje za užitečnou.

Článek

Druhý zápas hrál český tým v nejsilnějším složení z přítomných hráčů, když chyběli Rosický, Jankulovski a Galásek. Půl hodiny ale jako by se hráči hledali. Když už získali převahu a byli opticky lepší, neproměňovali šance. Z obou zápasů není třeba dělat hluboké závěry směrem k mistrovství Evropy, ale nelze je brát ani na lehkou váhu. Prostupná obrana a nepřesné zakončení jsou pádnými důvody k zamyšlení a nápravě. A nelze je schovat ani pod klišé „chybělo štěstí.“

Důležité je, že sami hráči o nedostatcích vědí. „Takové chyby v obraně si nesmíme dovolit a musíme se na zlepšení zaměřit už v březnovém utkání s Dány,“ nezakrýval nedostatky Tomáš Ujfaluši. „Dopředu to bylo dobré, ale zapomínali jsme se vracet, nechali jsme soupeři prostor na brejky,“ dodal Petr Čech. „Tolik šancí... To prostě musíme dávat. Věřím, že se s tím dokážeme vyrovnat a opravdu to tentokrát bylo jen o chybějícím štěstí,“ přál si Jan Koller.

Teď k Brücknerovi

„Určitě to byla užitečná příprava. V prvním zápase se ukázali v dobrém světle mladíci, kteří jsou potencionálními kandidáty reprezentace. Ve druhém utkání nemohu hráčům vytknout přístup, určitě bojovali a šancí jsme měli víc než Poláci, ale nezvládli jsme začátek, což v podstatě platí i o prvním duelu,“ zhodnotil přípravu asistent Petr Rada, který vedl mužstvo v nepřítomnosti nemocného trenéra Karla Brücknera.

„Konzultovali jsme spolu telefonicky před zápasy i po nich. To hlavní ale přijde až po návratu, kdy za ním pojedu do Olomouce. On obě utkání viděl v televizi, takže si také udělal obrázek. Všechno důkladně zanalyzujeme a zaměříme se na nedostatky, které jsme viděli,“ dodal Rada.

Další zápas čeká český tým v březnu v Dánsku. Bude to poslední akce před vyvrcholením přípravy před mistrovstvím Evropy. Situace už tedy může být jiná, protože někteří hráči přijeli na Kypr z plné přípravy. V té době snad budou k dispozici i marodi, patřící do základu českého týmu.

Reklama

Související témata: