Hlavní obsah

Reprezentanti odletěli na soustředění do Korutan

PRAHA

Čeští fotbaloví reprezentanti v úterý v 11 hodin dopoledne odletěli z pražského ruzyňského letiště na soustředění do rakouských Korutan, kde se budou připravovat na blížící se mistrovství Evropy. To začíná za necelé tři týdny. Ve dvacetičlenném kádru nechyběl ani Rudolf Skácel, který se k týmu připojil teprve několik hodin před odletem.

Článek

Fotbalisté si po příjezdu na letiště usadili v restauraci, dali si kávu, pomalu si rozebírali své letenky a další poskytovali rozhovor pro přítomná média. Kouč Karel Brückner musel během pondělního srazu škrtnout dvě jména. Problémy Radka Šírla se zraněným kolenem se ukázaly vážnější, než se původně čekalo. Druhým je Daniel Pudil ze Slavie, u kterého rentgen ukázal zlomeninu záprstní kůstky. Dodatečně nominovaným se stal Rudolf Skácel, jenž na jaře oblékal dres bundesligové Herthy Berlín.

„Bylo to pro mě příjemné překvapení, vůbec jsem to nečekal, už jsem se těšil na dovolenou. Ale jsem moc rád, že tady můžu být,“ řekl na ruzyňském letiště příjemně překvapený Skácel. Bývalý hráč Slavie Praha se o nominaci dozvěděl v pondělí večer, kdy mu volal kouč Brückner a zeptal se ho, jestli má zájem. Skácel ani na okamžik nezaváhal.

Brückner už má svou představu jak bude soustředění vypadat. Nebude se moc lišit od předešlých. „Je to taková chemie, hráči teď přijeli, mají to v hlavách. Je to o relaxaci, o regeneraci, o mobilizaci. Pak je tam ta vlastní práce po taktické fotbalové stránce. Ale především chceme hráče dostat do dobré psychické pohody,“ řekl Brückner.

Reklama