Hlavní obsah

Košťál: Návrat Brücknera? Neudělám z něj osla

PRAHA

Karel Brückner zpět k fotbalové reprezentaci! Tato informace se objevila včera na serveru Aktuálně. cz od zdroje, který si nepřál být jmenován. „Pokud by mě vedení ČMFS oslovilo, nabídku přijmu,“ měl říct trenérský matador onomu zdroji.

Článek

„Není to úplná spekulace. Skutečně by byl ochoten s odstupem času o tom uvažovat. Pochopitelně je zklamaný, že by po šesti letech, která byla převážně úspěšná, měl skončit zápasem, jako byla prohra s Tureckem. Jestliže sám řekl, že skončil a v žádném případě nebude pokračovat, pak teď už z těch sta procent nejméně dvě ubral. Byla by to výpomoc, v rámci jednoho cyklu,“ řekl jiný zdroj Právu s tím, že chce zůstat v anonymitě, protože hledání trenéra není v jeho kompetenci.

Brückner je doma v Olomouci a odpočívá, s médii nekomunikuje. První místopředseda ČMFS Vlastimil Košťál ale už poté, co kouč vystoupil v Seefeldu na svojí poslední tiskové konferenci, uvedl, že by svaz měl koučových zkušeností využit, ovšem v jiné roli. Brückner se tomu úplně nebránil, ale chtěl čas na rozmyšlenou.

Košťál, pověřený výběrem kandidátů na funkci trenéra, byl dotazem Práva, zda o nové Brücknerově úvaze něco ví, překvapen. „Jsem momentálně mimo republiku. Nic o tom nevím, ale tohle mohlo vzniknout jen v Olomouci. Viděl bych to na Jiřího Kubíčka. Už jsem totiž zaslechl od lidí z jeho okolí, že by Brückner vzal reprezentaci na úvodní zápasy, než skončí Haškovo angažmá v Al Ahlí. Jenže právě úvod kvalifikace, kdy hrajeme například v Severním Irsku a Polsku, je nesmírně těžký a já neudělám z Brücknera osla nebo obětního beránka, který pak bude muset odejít s ostudou. To si přece nezaslouží,“ řekl Právu Košťál.

Mezi kandidáty jsou tedy nadále teplický trenér Petr Rada, sparťanský generální manažer Jozef Chovanec a německý kouč Klaus Toppmöller. V kuloárech se hovoří o tom, že největším kandidátem je Chovanec. Jiná verze hovoří o možném návratu Dušana Uhrina staršího. „Všechno to jsou spekulace,“ uvedl Košťál s tím, že jasno bude 17. července.

Reklama

Související témata: