Hlavní obsah

Když se mladíci do finále dostanou, bude ho televize vysílat, ujistil Černý

PRAHA

Pokud česká reprezentační devatenáctka v semifinále evropského fotbalového šampionátu proti Němcům uspěje a probojuje se do finále, nebude přímý přenos sobotního zápasu o zlato na obrazovkách České televize chybět. „Na přenosových právech jsme s UEFA dohodnuti, takže bychom finále na programu ČT 4 Sport určitě vysílali,“ potvrdil pro Sport.cz šéf sportovní redakce České televize Otakar Černý.

Článek

Po kritice, která se na adresu České televize snesla za to, že nevysílala zápasy reprezentační devatenáctky v základní skupině evropského fotbalového šampionátu, začali na Kavčích horách promptně jednat.

„Ono to ale skutečně nebylo tak jednoduché, jak se fotbalová veřejnost domnívá. Eurosport má totiž na mládežnické fotbalové turnaje zakoupena vysílací práva na několik let dopředu. A navíc - v minulosti bývalo zvykem, že s některou z televizních společností v hostitelské zemi došlo k dohodě, že zápasy svého týmu může vysílat, což se ovšem v našem případě  nestalo,“ hájí svého šéfa vedoucí oddělení mezinárodních přenosů ve sportovní redakci České televize Vladimír Drbohlav a dodává, že situace kolem televizního vysílání evropského šampionátu devatenáctek byla vůbec komplikovaná. „Eurosport dlouho sondovat, zda by přenosy z mistrovství Evropy nemohla technicky zajišťovat Česká televize, ale nakonec z jednání vycouval.“

Středeční semifinále s Německem se však už na programu ČT 4 objeví. „Okamžitě po skončení bojů ve skupině a postupu českých mladíků jsme se spojili s UEFA a vysílací práva koupili. Nebyla to zase až tak laciná záležitost, protože semifinále přišlo na stejnou částku, jako tři utkání ve skupině,“ prozrazuje Vladimír Drbohlav, konkrétní částku však za žádnou cenu uvést nechtěl.

Podle informací Sport.cz přímo ze sídla UEFA ve Švýcarsku šlo o šestimístnou sumu s pěti nulami na konci. Pochopitelně v českých korunách.

„Jsme připraveni stejně promptně jednat i v případě finále. Pokud se tam česká reprezentace probojuje, koupíme vysílací práva a zápas se v naší televizi objeví,“ ujistil Sport.cz a televizní diváky šéf sportovní redakce ČT Otakar Černý.

Reklama