Hlavní obsah

Auta fotbalových reprezentantů rozvážejí jídla pro pražské lékaře

Praha

Nevšední zásobovací vozidla dopravují tento týden stravu pro personál nemocnic v Motole a Střešovicích. Klíčová zdravotnická zařízení v Praze budou každý den zásobovat 150 jídly auta českých fotbalových reprezentantů Pavla Kadeřábka, Davida Pavelky, Ladislava Krejčího a bývalého brankáře Petra Čecha.

Foto: Sport Invest

Stravu pro personál nemocnic v Motole a Střešovicích dopravují "fotbalová" auta.

Článek

Změna plánů. Reprezentanti původně uzavřeli s automobilkou Volkswagen spolupráci hlavně s výhledem na letní mistrovství Evropy. Šampionát byl ale kvůli pandemii o rok odložen, a tak vozy s polepem jmen jednotlivých hráčů začaly sloužit charitativním účelům.

„Nebylo o čem přemýšlet, akce jednoznačně dává smysl. Pozorně sleduji zprávy z Itálie, kde zdravotníci bojují vedle nemoci také s obrovskou únavou a vyčerpáním. Čeští lékaři i další zdravotníci jsou na tom stejně. Přesto jsou nadějí pro své země, že se podaří situaci dostat opět pod kontrolu," poukazuje Ladislav Krejčí, který působí v italské Boloni.

Obědy zdravotníci dostávají jak ve formě hlavních teplých jídel, tak také baget, které si mohou nabídnout kdykoliv podle jejich aktuálních časových možností.

Foto: Sport Invest

Nakládání jídla do auta určeného pro bývalého brankáře Petra Čecha.

„V těchto chvílích se kvůli pandemii koronaviru priority nás všech výrazně změnily. Jsem proto moc rád, že vznikla možnost pomoci lidem v první linii. Všichni, kdo pomáhají lidem v boji proti koronaviru a denně riskují, že se mohou sami posunout do pozice nemocných, mají můj obrovský respekt a obdiv," zdůrazňuje Petr Čech, který po konci kariéry pracuje ve vedení Chelsea.

Obdivují symbol odvahy a vytrvalosti

„Je moc dobře, že jsem mohl iniciativu podpořit. Zdravotní personál po celém světě je nyní jedním ze symbolů odvahy a vytrvalosti. Můj klub se podílí na pomoci v Německu, pro mě osobně bylo logické připojit se k akci v Praze," přidává se Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu.

„Spolupráci jsme podepisovali především s výhledem na EURO, ale v současnosti řeší celý svět jiné problémy. Jsem rád, že se dala dohromady akce, která pomůže především lidem v první linii," dodává David Pavelka.

„Nápad vznikl spontánně a bleskově se jej podařilo zrealizovat. Lékaři, sestřičky a další zdravotnický personál jsou hrdinové dneška a mají náš plný respekt a velké uznání. Chtěl bych všem zúčastněným fotbalistům poděkovat, že věnovali svá auta a prostředky pro dobrou věc," kvituje zástupce automobilky Jakub Bouda.

Reklama

Související témata: