Hlavní obsah

V Necidovi má fotbalová Slavia svůj zlatý poklad

PRAHA

Slavia našla svůj zlatý poklad. Pochopitelně v Tomáši Necidovi, jenž na evropském šampionátu fotbalových devatenáctek nastřílel čtyři góly a s největší pravděpodobností se stane nejlepším kanonýrem turnaje. „Však se na něho přijel podívat technický ředitel Realu Madrid, stejně jako skauti Juventusu Turín či Ajaxu Amsterodam,“ prozradil hráčův manažer Zdeněk Nehoda pro Sport.cz.

Článek

Devatenáctiletý slávistický útočník Tomáš Necid byl jednou ze dvou, tří velkých opor české reprezentační devatenáctky. „Kondiční příprava, kterou s námi absolvoval, se do jeho výkonů pozitivně promítla. I proto se dokázal tak střelecky prosadit,“ glosoval Necidovy výkony na evropském šampionátu jeho slávistický trenér Karel Jarolím.

Doležal: Změnil přístup, to je důležité!

„Změnil svůj přístup k fotbalu a ustál rostoucí popularitu, což je pro jeho další fotbalový růst moc důležité,“ pochvaluje si šéf fotbalové Slavie Petr Doležal, jak dal o sobě devatenáctiletý útočník hostující v uplynulé sezóně v Jablonci vědět. „Má šťávu, je na něm vidět, že ho fotbal baví. Dobře pro něho i pro Slavii,“ dodává, neboť si uvědomuje, že mladík Necid se pro sešívané může stát v budoucnu zlatým pokladem.

Nehoda: Tomáš je rozeným střelcem

„Samozřejmě že zájem o Tomáše narostl a jeho cena se zvýšila, neboť potvrdil, že je rozeným střelcem. Ostatně, on to dokázal už před dvěma lety na mistrovství Evropy sedmnáctek, kdy se rovněž stal nejlepším kanonýrem turnaje,“ připomíná Necidův agent Zdeněk Nehoda, že jeho chráněnec má střelecké dispozice v genech. „On se opravdu jako útočník narodil,“ přitakává i Doležal.

Právě proto zájem o mladého slávistického útočníka v zahraničí sílí, proto si ho na šampionát devatenáctek přijeli obhlédnout techničtí ředitelé a skauti tolika evropských velkoklubů.

„Odchod do ciziny mu ale zatím nedoporučujeme. Pro Tomáše bude lepší, aby ještě alespoň dva roky zůstal a ukázal se v naší lize a evropských pohárech. Tedy, pokud dostane ve Slavii šanci,“ naráží Zdeněk Nehoda na Necidovo hostování v Jablonci.

Dovalil: Do tří let má na nároďák

Ani Nehoda, ani Doležal však nechtějí spekulovat o tom, o kolik desítek miliónů vyletěla Necidova cena vzhůru. „Představa Slavie je jednou věcí, ochota zahraničního klubu požadovanou sumu akceptovat a zaplatit druhou. Naše agentura se pohybuje někde uprostřed,“ vyhýbá se Zdeněk Nehoda přímé odpovědi. „Tomáš má ale každopádně na to, aby do dvou let hrál ve skutečně velkém evropském klubu,“ je přesvědčen.

„On má i na to, aby do tří čtyř let hrál za seniorskou reprezentaci,“ je přesvědčen trenér reprezentační devatenáctky Jakub Dovalil, že pokud Tomáš Necid nepřestane dávat góly, jeho kariéry poletí vzhůru. Jeho cena také, to se ví.

Reklama

Související témata: