Hlavní obsah

Bednář s Necidem si vyhověli, chyběl jim jen gól

CASABLANCA

Velký a větší. Netradiční obsazení útoku fotbalové reprezentace ve druhém poločase utkání v Maroku nefungovalo vůbec zle. Tomáš Necid s Romanem Bednářem se vhodně doplňovali a párkrát přivedli obranu afrického týmu do úzkých. Gól sice nedali, ale naznačili, že trenér Rada má pro kvalifikaci trochu nečekanou variantu ofenzivní dvojice.

Článek

Tak vysoký útok už národní tým dlouho neměl. Donedávna tu sice byli obři Koller s Lokvencem, ale spolu se na hřišti většinou sešli jen v případě, že bylo třeba šturmovat za vyrovnáním a hrnout míče do vápna dlouhými centry.

Velký Tomáš Necid a ještě větší Roman Bednář do fotbalové reprezentace teprve nakukují. Jejich souhra však spolu s klidem debutujícího brankáře Drobného byla nejpříjemnějším zjevem vystoupení Radova týmu v Maroku. Nastoupili na hřiště až po přestávce, Bednář trefil hlavou břevno a pak připravil tutovku i pro Necida, který v rozhodující chvíli promáchl.

Oba vyčinili sami sobě

„S Romanem jsme si vyhověli a Bedna mě také poslal do největší šance. Měl jsem zachovat víc klidu, míč si zpracovat a střílet až druhým dotekem. Naše spolupráce byla dobrá,“ pochvaloval si Necid. „S Tomášem jsme toho spolu moc nenahráli, ale určitě nám to klapalo. Chyběl nám jen gól. Jsem sebekritický, místo břevna jsem měl skórovat,“ přidával se Bednář.

Nutno říci, že ve druhém poločase měli snadnější roli než Baroš, který v prvním poločase trpěl mdlým výkonem zálohy a byl na hrotu úplně odříznutý a bez podpory ze druhé vlny. „První půle byla taktičtější, po přestávce se hra otevřela. Šance jsme měli my i soupeř, je trochu zázrak, že zápas skončil bez branek,“ líčil Bednář.

„Vyzkoušeli jsme si pár variant. Hráli jsme s jedním a pak se dvěma útočníky. Až se sejdeme příště, už to bude naostro,“ poukázal Necid na kvalifikační zápasy.

Bednář si promluví s trenérem

Do té doby je pro oba důležitá pozice v klubu. Necid začíná v CSKA Moskva, Bednář hraje o záchranu s West Bromwich Albion. „Jsem spokojený, mužstvo mě přijalo. Sezóna nám začne dvěma zápasy Poháru UEFA, v nichž já nastoupím nesmím, protože na podzim jsem hrál pohár za Slavii. Sestava se tedy začne tvořit beze mě, ale věřím, že potom šanci dostanu,“ zadoufal Necid.

Bednář je spokojený mnohem méně. „Není to nic moc. Hraji sporadicky, takže až se vrátím z reprezentace, promluvím si s trenérem, proč to tak je. O přestupu jsem zatím neuvažoval. Dostal jsem se s klubem do Premier League, takže teď mu dlužím aspoň pomoc v boji o záchranu,“ uvědomuje si útočník, který na zápasy národního týmu zatím létá jen jako dodatečně povolaný hráč.

Reklama

Související témata: