Hlavní obsah

Fotbalová sedmnáctka přišla v nastavení o výhru nad Belgií

LA NUNCIA

Čeští fotbaloví reprezentanti do 17 let remizovali ve druhém utkání kvalifikačního turnaje na mistrovství Evropy s Belgií 2:2. Svěřenci kouče Josefa Pešiceho byli přitom blízko vítězství, vyrovnávací branku inkasovali až ve třetí minutě nastaveného času.

Článek

Belgie vyhrála první poločas 1:0, ale český celek byl od začátku lepším týmem. Gólově se prosadil po změně stran, kdy Kadlec třetím a čtvrtým gólem na turnaji výsledek otočil. V 83. minutě pak po standardní situaci vypadl brankáři Vavruškovi míč z rukou a Belgičané ho doklepli do sítě.

"Je to obrovská škoda, že jsme vedení ztratili. Byl to vyhraný zápas, velmi kvalitní, který nás stál hodně sil. Ale je to tak, že pokud chceme postoupit, musíme sehrát na turnaji tři kvalitní zápasy," litoval Pešice.

V rozhodujícím duelu čeká v úterý na české mladíky favorizované Španělsko. Na šampionát postoupí pouze vítěz skupiny, České republice může za jistých okolností stačit i remíza.

Kvalifikační skupina ME fotbalistů do 17 let v La Nuncii:
ČR - Belgie 2:2 (0:1)
Branky ČR: Kadlec 2.
Sestava ČR: Vavruška - Přikryl, Krch, Kysela, Hála - Fantiš (41. Dvořák), Jánoš (65. Kadeřábek), Šustr, Jirásek - Vydra (78. Jugas), Kadlec. Trenér: Pešice.

Reklama