Hlavní obsah

Rozehnal věří, že Kováč dokáže Ujfalušiho nahradit

Fotbalová reprezentace má před středečním zápasem se Slovenskem o problém víc. Rozehranější z obou stoperů Ujfaluši dostal ve Slovinsku druhou žlutou kartu a na Letné bude kapitán chybět. O to zodpovědnější role připadne Davidu Rozehnalovi, který se těžko dostává do sestavy Lazia Řím. V Mariboru na něm ovšem nerozehranost patrná nebyla a těší se na další výzvu.

Článek

Ve Slovinsku jste neprohráli, bezbranková remíza však vzbudila velké rozpaky.

Bod zvenku není špatný, v Mariboru jsme ovšem chtěli víc. Vzhledem k tomu, že jsme si nevytvořili žádné extra velké šance, musíme být s remízou spokojení.

Zdá se, že i vy jste po utkání ve Slovinsku v rozpacích.

Nejsem spokojený. Chtěli jsme tři body a přivezli jsme jen jeden. Teprve když porazíme Slovensko a získáme ze dvou zápasů čtyři body, bude to dobré.

Jenže absence Tomáše Ujfalušiho může být velkou ztrátou.

Pokud chybí kapitán, je to vždy ztráta. Ujfi patři k oporám mužstva podobně jako Tomáš Rosický. Máme ale hodně kvalitní hráče a jeden z nich Ujfiho nahradí. Věřím, že podá výkon na 120 procent.

Mluvíte pochopitelně o Radoslavu Kováčovi.

Nemůžu přece radit trenérovi... Je však pravda, že Kovi mě hned napadne jako první.

Dostat druhou žlutou kartu za zbytečné protesty, to je dost velká chyba.

Sebekontrola se na hřišti ztratí lehce. Nechci ale Ujfiho pranýřovat, je to velký a zkušený hráč. Ano, asi udělal chybu, byl v emocích.

Není před zápasem se Slováky varující, jak málo průbojní jste ve Slovinsku byli?

Chtělo to víc odvahy, o tom žádná. Snad kromě začátku jsme soupeře do vážnějších situací nepustili, jenže my sami jsme si šance také nevytvořili. Měli jsme si víc dovolit.

Reklama

Související témata: