Hlavní obsah

Rosický: Doufám, že mě Hašek na přípravný zápas proti Belgii nominuje

LONDÝN/PRAHA

Další dobrá zpráva letí z Londýna z úst Tomáše Rosického. Po úspěšném návratu na fotbalové trávníky se „Rosa“ nechal slyšet, že doufá v nominaci již na přípravný zápas proti Belgii. „Svoje jméno v nominaci hledat budu,“ prohlásil Malý Mozart pro klubovou televizi Arsenalu, který opustily opory Kolo Touré a Emmanuel Adebayor, ale Rosický věří, že nejlepší hráči v klubu zůstali.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu (vzadu) a Jose Antonio Reyes z Atlétika Madrid

Článek

Před třemi týdny po dlouhém roce a půl vyběhl po zdlouhavém zranění Tomáš Rosický v dresu Arsenalu k přípravnému utkání. Před třemi dny opět po dlouhé době rozvlnil síť. Sudí mu sice gól neuznal, ale českého štírka to mrzet nemusí. Na hřišti si opět dokázal, že kopat do balónu nezapomněl, přihrávky rozdával s jistotou a pohyb mu také problémy nedělal.

I proto se nechal pro televizi Arsenalu slyšet, že by rád co nejdříve pomohl i českému reprezentačnímu výběru. A rád by se zúčastnil i přípravného zápasu proti Belgii. „Svoje jméno v nominaci budu hledat, doufám v ní,“ prohlásil s lehkým úsměvem. Moc dobře ví, že jeho návrat čeští fanoušci očekávají. „Do reprezentace se samozřejmě těším,“ dodal potom.

Nejlepší zůstali, máme Fabregase a Aršavina

Následně se rozhovořil i o vyhlídkách do nové sezóny v dresu Arsenalu. Budoucnost vidí optimisticky. Byl by rád, kdyby s Kanonýry bojoval o titul. K favoritům klasické „Velké čtyřky“ se přidal také Manchester City, který v létě mocně posiloval. Rosický však věří ve schopnosti trenéra Arséna Wengera.

„Máme hodně možností na rozestavení sestavy. Proto si myslím, že bychom mohli být silnější než v předchozí sezóně. Náš šéf (trenér Wenger) bude mít více možností,“ tuší osmadvacetiletý záložník, který si už nezahraje s obráncem Kolo Tourém a útočníkem Emmanuelem Adebayorem, kteří klub opustili.

„Ztratili jsme dva výborné fotbalisty Kolo Tourého a Emmanuela Adebayora. To je bez debat. Ale je vidět, že i když Adebayor odešel, ve hře dopředu máme stále velké množství variant. Dokážeme skórovat a vytvářet si šance,“ těší Rosického, který se domnívá, že nejkvalitnější fotbalisté na Emirates Stadium zůstali.

Nemáme se koho bát

„Nemyslím si, že nás opustili nejlepší hráči. Stále tu jsou Cesc Fabregas, stále tu je Andrej Aršavin. Nejlepší hráči prostě zůstali v týmu,“ vzpomněl bývalý kapitán českého týmu Španěla, který již před Rosického návratem deklaroval, jak moc se na Rosického těší, stejně jako na novou ruskou posilu. Právě Aršavinova hra se středopolaři velmi zamlouvá. „Myslím, že Aršavin do týmu za těch šest měsíců výborně zapadl. Je na něm vidět, že je velice inteligentní, nebezpečný hráč pro každého soupeře,“ skládal Rosický ruskému útočníkovi poklonu.

Do nové sezóny Premier League hodlá vstoupit s bojovnou náladou. „Nevidím důvod, proč bychom se měli kohokoliv bát. Vidím v našem týmu ofenzivní potenciál, ve který se musíme naučit věřit,“ dodal Rosický. Arsenal se v prvním kole Premier League představí v sobotu 15. srpna na stadiónu Evertonu. Přípravný zápas české reprezentace proti Belgii je na programu ve středu 12. srpna v Teplicích.

Reklama

Související témata: