Hlavní obsah

Jankulovski: Když nebude žádná šance na postup, v reprezentaci skončím

Dlouhá léta válčil ve fotbalové reprezentaci spolu s parťákem Ujfalušim. Teď zůstal Marek Jankulovski sám a je možné, že svého kolegu v národním týmu moc dlouho nepřečká. Obránce AC Milán totiž již dříve avizoval, že pokud reprezentace prohraje i na Slovensku, skončí v ní také. Toto rozhodnutí v podstatě potvrdil i před úterním tréninkem v Kunicích.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Marek Jankulovski na srazu reprezentace

Článek

Platí rovnice, že případná porážka v Bratislavě znamená váš konec v národním týmu?

Řekl jsem, že pokud nebude žádná šance na postup, moje reprezentační kariéra je u konce. Samozřejmě počkám, jak se vyvine situace v naší skupině. Téměř všechno však závisí na utkání se Slováky. Když nezískáme tři body, pak už to bude hodně těžké.

Je tedy tento sraz zvláštní tím, že pro vás může být poslední?

Neuvědomuji si to. Tým je silný, zamakáme, abychom vyhráli a udělali ještě všechno pro postup. Může se však samozřejmě stát, že to můj poslední sraz bude.

Jak na to reagují spoluhráči?

Nebavili jsme se o tom. Všichni jsme soustředěni na sobotu, abychom tomu dali všechno.

V Bratislavě jste naposledy vyhráli 3:0...

Co bylo, bylo. Slováci teď budou sebevědomí. Oni jsou favoritem. Zaslouženě vedou skupinu, hrají doma a mají na nás náskok sedm bodů. Může je to trochu svazovat, nejsou na to zvyklí.

Vždycky jste si plánovali společný konec v reprezentaci s Tomášem Ujfalušim. Myslíte, že by se v případě postupu na šampionát ještě vrátil?

Je to otázka pro něj, ale všichni bychom byli rádi, aby se vrátil. Myslím, že český fotbal tak dobrého stopera nemá. S Tomášem si občas zavoláme, ale nepřesvědčuji ho. Je to každého rozhodnutí.

Ujfaluši vám ale určitě chybí.

Jako kamarád i jako hráč. Spíš mě však mrzí to, jak skončil. Kvůli médiím, to je můj názor - zasloužil si lepší konec. Ale vzhledem k tomu, co se kolem něj dělo, se mu ani nedivím. Teď jsem na pokoji s Grygerou. Se Zdenou jsem také dobrý kamarád, známe se už od jedenadvacítky.

Po kruté porážce 0:4 v milánském derby s Interem jste si do nároďáku vlastně přijel spravit chuť...

Určitě. Pro AC je to nejpotupnější možná porážka. Po ligovém startu jsme měli velká očekávání, ale fotbal je takový. Fanoušci byli nažhavení, a skončilo to debaklem... V neděli a v pondělí jsem se z toho vzpamatovával s rodinou doma v Ostravě.

A co Liga mistrů, v níž narazíte na Real Madrid, kam v létě přestoupil váš bývalý spoluhráč Kaká?

Zatím se o tom v klubu moc nemluvilo, bylo před námi derby s Interem. S Realem to bude pikantní. Nejen přestupem Kaká, ale i tím, že na sebe narazí dva nejúspěšnější týmy Ligy mistrů. Všichni se už těší.

Reklama

Související témata: