Hlavní obsah

Škrtel to nemá v hlavě v pořádku, kroutil hlavou střelec Pudil

Trochu nečekaný člen základní sestavy, ještě nečekanější střelec. Daniel Pudil byl jednou z důležitých postav sobotního duelu české fotbalové reprezentace na Slovensku. Na levém kraji zálohy byl aktivní, měl šance a ve druhém poločase se dočkal trefy, kterou vyrovnal na 1:1. Odčaroval tak kouzlo do té doby neprůstřelného brankáře Muchy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Daniel Pudil (vpravo) po utkání na Slovensku

Článek

Zase jste se Slováky prohrávali, takže váš gól přišel jako na zavolanou.

Necid se Štajnerem akci výborně vykombinovali a já se už jen soustředil, abych to trefil. Bod je ale málo, my jsme potřebovali vyhrát.

Byl jste překvapený, že jste se vešel do základní jedenáctky?

Moc jsem v to nedoufal, ale v průběhu srazu jsem vycítil, že bych hrát mohl.

Co remíza na Slovensku pro závěr kvalifikace znamená?

Pořád ještě máme šanci na postup. Dali jsme do utkání v Bratislavě všechno, ale na výhru to nestačilo. Zklamal mě rozhodčí, třikrát mohl písknout penaltu i v náš prospěch, ale neudělal to ani jednou. Byla škoda, že jsme první gól nedali my. Potřebovali jsme, aby Slováci hru trochu otevřeli. Teď se soustředíme na San Marino.

Z tribuny se zdálo, že s obráncem Škrtelem jste se příliš neskamarádil...

Nemá to v hlavě v pořádku! Nadávky k fotbalu patří, ale to co předváděl on, je příliš. Byl hrozně přemotivovaný. Kdyby si kolem něj nekdo hodil balón, klidně by ho přepálil. Já to zkoušel, aby pak dostal červenou kartu, ani jednou se mi to bohužel nepovedlo.

Naděje na baráž ještě stále žije, situace se vám však komplikuje.

Postupové teorie znáte líp vy, já se jimi nezabývám. San Marino porazíme a uvidíme, jaká bude situace před závěrečnými zápasy s Polskem a Severním Irskem.

V konečné tabulce může hrát roli i celkové skóre. Můžete si poručit, že San Marino porazíte třeba dvouciferným rozdílem?

Je to těžké, takoví soupeři jsou nevyzpytatelní. U nich jsme venku vyhráli 3:0 a víc toho nezvládli. Ale jak říkám, škoda zápasu v Bratislavě, protože bod je pro nás málo.

Reklama

Související témata: