Hlavní obsah

Sedm gólů je dost, navíc se vrátil Rosický, libovali si reprezentanti

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Sedm gólů trpaslíkovi ze San Marina. Je to vzhledem k situaci ve skupině málo, nebo moc? Čeští fotbalisté připouštěli, že spoustu šancí ještě v Uherském Hradišti promarnili, na druhou stranu jsou s výsledkem 7:0 spokojení. „Žádný přesný cíl ohledně skóre jsme neměli. Vyhráli jsme a skóre si vylepšili, takže můžeme být spokojení,“ zhodnotil kapitán Petr Čech.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Tomáš Rosický v souboji s Berrettim ze San Marina

Článek

Dino si o to řekl sám. Sotva Jan Koller po utkání na Slovensku opustil národní tým, už málem přišel o svůj rekord, který vytvořil čtyřmi góly vstřelenými Makedonii v červnu 2005 v Teplicích. V Uherském Hradišti totiž řádil istanbulský fantom Milan Baroš a dal San Marinu také čtyři branky. A to ještě o tu pátou přišel, protože druhou penaltu mu „ukradl“ Svěrkoš.

„Ne, nezlobím se na něj. Byli jsme na ni určení oba a o přestávce se dohodli, že pokud budeme kopat ještě jednu, půjde na ni Vašek,“ ujišťoval útočník, který má po narození syna Patrika vynikající bilanci. Vyrovnávací gól na Slovensku a čtyři San Marinu. „Čtyři góly jsem ještě nedal, takže samozřejmě spokojenost,“ usmíval se Baroš.

Svoji pohodu dokumentoval i tím, jak proměnil v prvním poločase pokutový kop - dloubl ho panenkovským padáčkem do středu branky. „Věřil jsem si, proto jsem to kopl pod břevno a doprostřed.“

Svěrkoš oloupil po Barošovi také Necida

Svěrkoš „okradl“ i dalšího útočníka - a hned dvakrát. „Já byl na penaltu také určený, takže před tou druhou jsem si bral balón jako první. Navíc sedmý gól jsem dával tečí já, ale rozhodčí ho připsali Vaškovi... Nic se ale neděje, hlavně že jsme vyhráli a skóre si vylepšili,“ líčil Tomáš Necid. „Uhráli jsme dobrý výsledek a máme na to, abychom teď doma porazili Poláky i Iry. Musíme!“ ujišťoval útočník CSKA Moskva.

„Situaci před závěrečnými domácími zápasy jsme si mírně vylepšili. A také je dobře, že se vrátil Tomáš Rosický. Návrat po dlouhé pauze zvládl, je důležité, že před závěrem kvalifikace se ještě může rozehrát,“ poukázal Petr Čech.

Rosický si velký návrat pochvaloval

Špílmachr Arsenalu mohl být opravdu spokojený. „Lituji jen jediné věci, že jsem sobotní zápas na Slovensku nestihl o dva dny. Kdyby se proti Slovákům hrálo ve středu, tak proti nim určitě nastoupím,“ líčil Tomáš Rosický, který odehrál 55 minut. „Že nastoupím, jsem se dozvěděl den před zápasem. Byli jsme s trenérem domluvení, že mě přibližně v této fázi utkání vystřídá.“

Fotbalista Tomáš Rosický během utkání proti San Marinufoto: Právo/Michaela Říhová

Na kolenu měl stále bandáž. „Nejde o to, že bych měl pohyb ještě nějak omezený. Bylo to dobré, bandáž mi jen dává větší jistotu,“ líčil Malý Mozart, který musel dávat pozor hlavně na ostré zákroky neohrabaných soupeřů. „Často zvedají nohy, kam by je zvedat neměli, ale rozčílil jsme se na ně jen jednou. Oni prostě hrají tak, aby dostali co nejméně gólů,“ usmál se Rosický.

Arsenal o jeho startu věděl předem. „Byl to pro mě na rozehrání dobrý zápas. A to si myslí i v Londýně,“ řekl Rosický.

Reklama

Související témata: