Hlavní obsah

I exkapitán Ujfaluši dorazil, na Letné se však neobjevil. Ostatně, i reprezentace měla s cestou problém

PRAHA

I exkapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši v den klíčové bitvy o Afriku ze Španělska do Prahy dorazil, v letenských ochozech se však kupodivu neobjevil. Důvodem však nebyly vstupenky, jež na poslední chvíli přece jen z pokladen zmizely, ba ani rozvášnění fanoušci polské družiny, kteří už dvě hodiny před utkáním na letenské pláni přes policejní manévry předváděli, čeho jsou schopni.

Foto: Milan Malíček, Právo

Reprezentační exkapitán Tomáš Ujfaluši do Prahy dorazil, na Letnou však na zápas s Polskem nešel.

Článek

„Zůstanu u televize,“ svěřoval se legionář ve službách Atlétika Madrid pro Sport.cz. Před televizní obrazovku nakonec zasedl ve společnosti dalšího fotbalového legionáře Martina Fenina, kterého z kádru bundesligového Frankfurtu i reprezentace vyřadilo vleklé zranění třísel.

„U televize si to vychutnáme víc. Samozřejmě že budeme klukům fandit,“ vykládal Tomáš Ujfaluši. Že by ho snad svrběly před prvním ze dvou klíčových kvalifikačních duelů o Afriku nohy? Že by byl před utkáním s Polskem nervní z toho, že se po jarní kvalifikaci se Slováky s reprezentací rozloučil a do národního mužstva za sebou jednou provždy zabouchl dveře?

Polští fotbaloví fanoušci s policejní asistencí pochodují přes Čechův most na Letnou.foto: ČTK /Michal Doležal

„Vůbec ne, to už je jednou provždy uzavřená kapitola,“ pravil Ujfaluši s klidem a nadhledem. Možná, že udělal dobře, že se na Letnou nevydal, protože i autokary s českou a polskou reprezentací měly přes policejní doprovod na motorkách i v autech nevýslovný problém si cestu rozkopanou letenskou plání prorazit.

Zablokovaný příjezd na stadión

Rozvášnění polští kibici odpalující petardy, dělbuchy i dýmovnice totiž zablokovali příjezd k sparťanskému fotbalovému chrámu, takže oba autobusy zůstaly uvězněny na křižovatce. K žádným excesům či snad násilnostem ale naštěstí nedošlo. Pokus polských fanoušků proniknout i bez vstupenek na stadión pořadatelé s policií zlikvidovali.

Policisté na koních a psovodi totiž rozvášněný dav hostující fanoušků rozehnali a ti z "kibicov polskich", co před stadiónem zůstali, se spokojili s tím, že se před autokarem s polskou družinou pouze fotili a českým fotbalistům hrozili zatnutými pěstmi.

Polští fotbaloví fanoušci zapalují na Staroměstském náměstí v Praze světlicefoto: ČTK /Michal Doležal

Po několikaminutových zmatcích si však oba autokary přece jen mezi diváky proplétajícími se davem s cedulkami „Koupím lístek“ cestu na stadión proklestily, a v doprovodu policistů na motorkách dvě hodiny před zápasem na Spartu přijely.

Už tak napjatá a vyšponovaná atmosféra zhoustla ještě víc.

Reklama

Související témata: