Hlavní obsah

Jankulovski byl proti Severním Irům nejlepším českým hráčem

PRAHA

Loučí se s reprezentací a přitom byl v posledním kvalifikačním utkání proti Severnímu Irsku nejlepším českým fotbalistou. Marek Jankulovski obdržel podle hodnocení deníku Právo a serveru Sport.cz známku 1-. Čistou dvojku získala stoperská dvojice Sivok - Hubník. Naopak nejhůře hodnoceným hráčem byl Zdeněk Pospěch, po jehož straně ostrovní tým častokrát hrozil.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Marek Jankulovski v dresu české reprezentace v utkání proti Severnímu Irsku

Článek

PETR ČECH        2- Při šanci McGinna podklouzl a svou chybu pak hasil skvělým reflexivním zákrokem. Vzápětí dostal špatnou rozehrávkou obranu pod tlak. Jinak téměř bez práce.

ZDENĚK POSPĚCH    5 V ofenzívě naprosto nulový, v obranné činnosti dost hořel. Bez rozehrávky. Po přestávce se přes něj soupeř vřítil do dvou šancí. Nejhorší hráč týmu.

TOMÁŠ SIVOK    2 Hrál od podlahy a téměř bezchybně. S výjimkou jedné situace, kdy špatně zpracoval míč. Dobrý ve vzduchu. Soupeř však střed obrany příliš neprověřil.

ROMAN HUBNÍK    2 Nezapojoval se moc do rozehrávky, ale prakticky nechyboval. Se Sivokem si vyhoví, každý zápas je jejich souhra lepší.

MAREK JANKULOVSKI    1- Zřejmě svůj poslední zápas za reprezentaci si očividně užíval. Vrátil se ke svým tradičním ofenzivním výpadům, zkoušel střílet, centroval. Byla to vydařená tečka.

JAROSLAV PLAŠIL    3 Aktivní, nabízel se, dobře kombinoval hlavně s Rosickým. Ale ani jeho narážečky český tým k šancím nevedly. I on párkrát zkazil rozehrávku. Po přestávce se vytratil.

DAVID JAROLÍM    4 Pár nadějných okamžiků je na tvůrce hry málo. Pro soupeře nebyl nebezpečný, myšlenku do hry nepřinesl.

TOMÁŠ HÜBSCHMAN    3- Když se snažil rozehrávat míče dopředu, často to končilo pokaženou přihrávkou. Svou „černou“ práci si tradičně odvedl, ale nic navíc nepřidal.

TOMÁŠ ROSICKÝ        2- Ostatní fotbalově převyšoval. Nebál se na sebe vzít odpovědnost, ale k čemu to bylo platné, když finální přihrávku do šance nedal. Ve druhé půli mu to nešlo.

MILAN BAROŠ    4- Bída. Běhal, ale nebojoval. Do šancí se nedostával. V závěru zápasu mohl skórovat, ale míč ideálně netrefil. Spoluhráči nevyužili jeho přednosti přihrávkou za obranu.

TOMÁŠ NECID    4- V první půli se po rohu Plašila dostal do slibné šance, ale hlavou netrefil branku. Svedl hodně soubojů, vracel se, ale k ničemu to nevedlo. V 58. minutě střídal. ADAM HLOUŠEK    4- Reprezentační premiéra. Když přišel na hřiště, běhal, jezdil, ale jinak nic. Svezl se s mizérií celého týmu, hru neoživil.

JIŘÍ ŠTAJNER a MICHAL PAPADOPULOS Nehodnoceni, hráli příliš krátce.

Reklama