Hlavní obsah

Zklamaní fotbalisté nedokázali příčiny ostudy vysvětlit

AL AJN (SAE)

Se svěšenými hlavami opouštěli čeští fotbalisté trávník po porážce s Ázerbájdžánem. V neděli patnáctý tým žebříčku FIFA prohrál se SAE, které jsou o sto míst vzadu. Ještě větší ostudu udělal ve středu s celkem, který je o dalších deset příček dál...

Foto: Jan Tauber

Michal Papadopulos v souboji s fotbalistou Ázerbájdžánu.

Článek

„Je to ostuda. S takovými mužstvy nemůžeme prohrávat. Ať tu jsou největší opory reprezentace nebo ne. Bohužel pro nás, co jsme tu byli, se ukázalo, že bez nich to zkrátka nejde. Těžko se k tomu něco říká. Ázerbájdžán dal gól po dvou centrech. Měli jsme udělat alespoň to samé. Chyběly nám centry, já je měl dávat a nebylo to ono,“ zpytoval svědomí Michal Papadopulos.

„Jsem hodně naštvaný, hlavně na sebe. Neumím si vysvětlit, proč jsme takhle hráli. Ukázalo se, že bez stabilních hráčů reprezentace to prostě nejde. My ostatní se musíme rvát. Porážka mě strašně mrzí, nemůže se prostě stát, že prohrajeme s takovým soupeřem,“ marně hledal vysvětlení. „Na to vám neumím nic říct,“ řekl na dotaz, zda byl ve výběru, který udělal ostudu v SAE někdo, kdo by si zasloužil další pozvánku do reprezentace.

Mario Ličkovi zápas vůbec nevyšel... „Je to zklamání, bylo to hrozné. Ostuda? No... asi i tak se to dá říct. Emiráty ani Ázerbájdžán určitě nejsou lepší, než my. Nechci se vymlouvat, faktorů našeho neúspěchu je víc. Tvrdý terén, nesehranost, chybějící opory. Zbytečně jsme ztráceli míče, málo jsme jich dávali dopředu a nic jsme nezúročili. Na systém 4-3-3 jsme si teprve zvykali. Ale vyhrát jsme měli oba zápasy,“ hledal příčiny propadáku. „Na to jestli by měl trenér Bílek někoho z týmu dál zvát, se musíte zeptat jeho. Bude záležet na tom, jak si povedeme v klubech,“ dodal.

Také útočník Lukáš Magera byl rozčarovaný. „Vypadalo to hrozně, ale neřekl bych, že to byla vyloženě ostuda. My jsme se na hřišti nepletli, ale bylo vidět, že nejsme sehraní. Nějaké příležitosti jsme měli, ale nedokázali jsme míč dostat do brány. Chyběla nám finální fáze. V žádném případě ale ne bojovnost. Všichni jsme se snažili. Jednak odčinit neděli a také pořád bojujeme o reprezentaci,“ krčil rameny Lukáš Magera.

„Mně se to špatně hodnotí. Druhý zápas národním mužstvu a takhle ho prohrajeme. Vlastně po dvou centrech. Těžko se mi hodnotí, co jsem mohl nebo nemohl chytit. Vůbec nám to dneska nešlo. Věřím, že tím nemáme dveře do národního mužstva zavřené, ale určitě jsme o místo nezabojovali, jak jsme měli. Je to velké zklamání,“ konstatoval gólman Tomáš Grigar.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články