Hlavní obsah

Věřím, že do baráže půjdeme v plné síle, doufá kouč Lvíčat Dovalil

JABLONEC NAD NISOU

Úkol ve skupině splnili a nyní netrpělivě vyhlížejí páteční los říjnové baráže o účast na evropském šampionátu. Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let dobře vědí, že to nejtěžší mají pořád před sebou. „Během čtyř dnů se rozhodne o úspěchu, či neúspěchu tohoto kádru,“ shrnuje důležitost play-off reprezentační trenér Jakub Dovalil.

Článek

Jaký je stav mužstva po skončení bojů v základní skupině?

Těší mě, že nikdo nebude v baráži pauzírovat z karetních důvodů. Hráčů máme momentálně dost, všichni mohou nastoupit, a věřím, že do zápasů v baráži budeme stoprocentně v plné síle.

Kdo tým nejvíce táhl v kvalifikaci?

Nemáme v něm vyložené hvězdy. Třeba proti Islandu v Jablonci jsme si vyzkoušeli alternativy při neúčasti některých hráčů. A hra těmito změnami nijak výrazně neutrpěla.

V baráži bude český tým nasazen...

Hlavně jsme chtěli projít do play-off, přičemž favority skupiny byli Němci. A postupným cílem bylo prvenství ve skupině. Nikdo nepočítal s Islandem a nakonec se společně s námi protáhl do baráže. Máme proto respekt ke každému soupeři. Baráž je krutá v tom, že ani vítěz základní skupiny nemusí dál postoupit. A naše práce se bude hodnotit právě podle baráže, která bude odehrána v první polovině října ve velmi krátkém časovém úseku. To, co jsme si dosud nahráli, se maže a začíná se od nuly.

Máte pro baráž nějaký vysněný tým?

To ne. Spekulace se nevyplácí. Počkáme, koho nám v pátek vylosují. A podle toho se budeme dál připravovat. Věřím, že to zvládneme.

I když výsledky ze skupiny už nejsou z pohledu play-off podstatné, můžete přece jen ještě zhodnotit vystoupení svých svěřenců v první kvalifikační fázi?

Povedl se nám vstup, konkrétně první dva měsíce. A velmi dobrý start byl odrazovým můstkem do dalšího průběhu. Po pěti zápasech jsme měli patnáct bodů. Přes dlouhou přestávku v kvalifikaci ale mužstvo ztratilo dynamiku, kterou nelze získat zpět během pár dní na srazu. Bohužel nám nevyšlo střetnutí s Německem. Přesto jsme se stali nejlepším týmem ze všech skupin, co se týče bodového zisku. Vždyť jsme si při sedmi vítězných duelech připsali jen jedinou remízu a žádnou porážku.

Reklama

Související témata: