Hlavní obsah

Srbský fotbalový svaz se neodvolá proti kontumační prohře

BĚLEHRAD

Srbský fotbalový svaz se neodvolá proti kontumační prohře 0:3 s Itálií a dalším postihům, které vynesla UEFA po předčasném ukončení zápasu kvalifikace mistrovství Evropy v Janově. Tamní utkání se 12. října nedohrálo kvůli řádění srbských fanoušků.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Kvůli výtržnostem Srbů na stadionu v Janově bylo utkání kontumováno ve prospěch Itálie.

Článek

"Srbský fotbalový svaz se rozhodl přijmout verdikt UEFA. Jeho vedoucí funkcionáři po poradě s právníky dospěli k závěru, že by odvolání nemělo pozitivní efekt," uvedl dnes svaz v prohlášení. Ihned po vynesení verdiktu před dvěma týdny přitom předseda svazu Tomislav Karadžič prohlásil, že se Srbové určitě odvolají a budou požadovat opakování zápasu.

Srbsko musí odehrát příští domácí zápas bez diváků a jeho příznivci mají zakázáno nakupovat lístky na venkovní utkání svého týmu ve zbytku kvalifikace. Srbský svaz musí navíc zaplatit pokutu 120.000 eur (zhruba tři miliony korun) a italská federace 100.000 eur (2,5 milionu korun) za organizační problémy.

Říjnový zápas skupiny C v Janově začal kvůli výtržnostem srbských příznivců se zpožděním 35 minut a byl už po necelých sedmi minutách ukončen. Hostující fanoušci na tribuně zapalovali světlice a vyřezali díry v síti, která jim měla bránit v házení předmětů na hřiště a na italské diváky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.