Hlavní obsah

Příprava s Boleslaví bez Poborského

PRAHA

V pátečním přípravném utkání s nováčkem nejvyšší fotbalové soutěže z Mladé Boleslavi se čeští fotbalisté budou muset obejít bez Karla Poborského. Kapitána Sparty a momentálně i vůdce reprezentace trápí namožená záda, úplně vynechal čtvrteční trénink a do přípravy se zapojí nejdřív v sobotu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karla Poborského sužují namožená záda

Článek

Poborský si záda namohl počátkem týdne a při reprezentačním srazu se zdálo, že jeho bolesti rychle ustoupí. Jenže potíže přetrvávaly, takže ani ve čtvrtek nebyl u toho, když národní tým v Praze na Strahově trénoval.

Místo toho kapitán mužstva absolvoval důkladné vyšetření ve Střešovické nemocnici, kde podstoupil i další část rehabilitace. "Po ní se Poborského stav trochu zlepšil, další procedura ho čeká v pátek," řekl mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Pokud by Poborský kvůli zranění z nominace pro kvalifikační zápas v Nizozemsku vypadl, byla by to pro trenéra Karla Brücknera těžká rána. Kvůli zranění se už museli omluvit Vladimír Šmicer, Pavel Nedvěd, Tomáš Galásek a také Jaroslav Plašil, který na Poborského postu alternoval během evropského šampionátu.

Zaskočit by mohl Sionko

Záložníkovy problémy Brücknera trápí, ale stále věří, že Poborský ke svému 101. zápasu v reprezentaci vyběhne právě v Amsterdamu. Zřejmě i proto dosud nepovolal žádného náhradníka. Pokud by k tomu ale byl okolnostmi přinucen, asi by si vybral Libora Sionka z Austrie Vídeň, který Poborského střídal v nedávné přípravě s Řeckem.

V pátek v Mladé Boleslavi dostanou až na Poborského a zřejmě třetího brankáře Kinského šanci všichni nominovaní fotbalisté. "Několika hráčům ještě chybí pořádné zápasové zatížení, ten zápas vhodně do přípravy zapadá," libuje si kouč.

Utkání v Mladé Boleslavi se hraje v pátek od 17 hodin a bude přístupné veřejnosti. Hlavním rozhodčím bude mezinárodní sudí Michal Beneš.

Reklama