Hlavní obsah

Ruský bek Šiškin se otrávil jídlem a na šampionát nepojede

Moskva

Fotbalová sborná, která bude na evropském šampionátu prvním soupeřem české reprezentace v základní skupině, přišla o dalšího obránce. Po Vasiliji Berezuckém se totiž s mužstvem nuceně rozloučil i pětadvacetiletý bek Lokomotivu Moskva Roman Šiškin, jenž se otrávil jídlem a ani hospitalizace v nemocnici mu nepomohla. „Nominace na šampionát se tak vyřešila sama, teď mám k dispozici přesně tolik obránců, kolik jich potřebuji,“ zůstal v klidu nizozemský trenér na lavičce ruského národního týmu Dick Advocaat.

Foto: Sport.cz

Ruský fotbalový obránce Roman Šiškin přijde kvůli otravě jídlem o mistrovství Evropy.

Článek

Onemocnění Šiškina bylo pro lékaře ruské sborné velkou záhadou. Pětadvacetiletý fotbalista totiž začal zničehonic hubnout, musel vynechat několik tréninků a doktoři nemohli odhalit příčinu jeho zdravotních problémů. Až při hospitalizaci v nemocnici přišli specialisté na to, že prodělal otravu jídlem a trpí akutním zánětem žaludku a celého trávícího traktu.

„Do šampionátu nebude v pořádku, takže mužstvo už opustil," oznámil nizozemský kouč ruské reprezentace Dick Advocaat na tiskové konferenci v moskevském hotelu Balčug Kempinski. „Teď je v péči klubových lékařů Lokomotivu."

Absence Šiškina ho z míry až natolik nevyvedla... „Mám teď k dispozici přesně tolik obránců, kolik jich budu na šampionátu potřebovat," kvitoval Advocaat, že problémy s nominací se de facto vyřešily.

Na závěrečné soustředění totiž pozval šestadvacet hráčů, přičemž dva už z kádru vypadli. Nejprve Vasilij Berezuckij, jenž měl problém s kyčlem, po něm pak Šiškin.

„Jméno posledního hráče, který náš kádr opustí, oznámím po pátečním přípravném zápase s Uruguayí," potvrdil Advocaat.

Reklama

Související témata: