Hlavní obsah

Třeba bych penaltu taky nedal, Kadlecovi nic nevyčítám, řekl Tecl o klíčovém momentu

Společně s jabloneckým kanonýrem Davidem Lafatou vede jihlavský útočník Stanislav Tecl tabulku ligových střelců. Několik gólů si přitom připsal díky proměněným penaltám. A tak bylo možná překvapením, že se k její exekuci nepostavil při barážovém zápase reprezentačního týmu do 21 let v Jablonci proti Rusku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Taras Burlak z Ruska si v utkání fotbalistů do 21 zpracovává míč před Stanislavem Teclem.

Článek

Proč jste nešel na pokutový kop, když vám to střílí v lize?

Chtěl jsem jít, ale Venca Kadlec si vzal balón a říkal, že si věří. Tak se přece nebudeme prát o míč. Nedal, ale mohlo to dopadnout třeba stejně, kdybych kopal já. I když jsem byl faulovaný, nevadilo by mi zahrávat tu penaltu, jenže došlo k jiné variantě a Vencovi nic nevyčítám. Už nemá cenu se v tom pitvat.

V čem vidíte příčiny porážky?

Nehráli jsme náš fotbal. Vůbec jsme nekombinovali. A když jsme nakopávali míče, tak na jejich nejvyššího stopera, což nebyla dobrá cesta. Po přestávce jsme soupeře přitlačili, ale bez efektu.

Dá se úroveň hry jedenadvacítky na mezinárodním poli srovnat s tuzemskou ligou?

To jsou dvě odlišné věci. Na juniorské evropské scéně je to živelný fotbal nahoru-dolů. Ale Rusové zaslouží respekt. Trestali naše chyby a mohli dát ještě další dva góly, když připomenu břevno a tyčku.

Přemýšlíte o odvetě?

Jestli chceme něco uhrát, musíme si počínat úplně jinak než doma.

Jste jedním z tahounů Jihlavy, která v příštím ligovém kole hostí Spartu. Uvažujete nad tím, jak vyzrát na její obranu v čele s Jarošíkem?

Opravdu ne. Je to ještě daleko. Vím, že fanoušci na Vysočině se na tenhle zápas hodně těší, ale já mám před sebou nejbližší reprezentační akci a myšlenky na ligu přijdou až po ní.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.