Hlavní obsah

Piturca pravděpodobně povede rumunské fotbalisty

PRAHA

Na pozici reprezentačního kouče Rumunska se pravděpodobně vrátí Victor Piturca. Zkušený kouč zůstal jediným kandidátem, který by měl nahradit Anghela Jordaneska, který rezignoval po remíze Rumunska v Arménii 1:1. Piturca byl od národního týmu po hráčské revoltě vyhozen před čtyřmi lety ještě před startem mistrovství Evropy, kam reprezentaci dovedl.

Článek

V listopadu zveřejnilo vedení Rumunského fotbalového svazu čtveřici jmen, která připadala v úvahu na místo Jordaneska. Jeho čtyřmi potenciálními nástupci byli mimo Piturcy trenér Galatasaraye Istanbul Gheorghe Hagi, Lászlo Boloni z Nantes a kouč Šachtaru Doněck Mircea Lucescu.

Až na Piturcu se ale nechali ostatní slyšet, že chtějí zůstat u svých klubů a národní tým vést nechtějí. Piturca doufá v další šanci u reprezentace a připomíná, že byl posledním trenérem, který Rumunsko dovedl na závěrečný turnaj evropského nebo světového šampionátu. Oficiálně by měl být jmenován ještě v tomto týdnu.

Pokud se reprezentace ujme, čeká Piturcu obnovená premiéra 26. března 2005, kdy Rumunsko doma přivítá Nizozemsko. To je nyní v čele kvalifikační skupiny ME, ve které hrají i čeští reprezentanti.

Reklama

Související témata: