Hlavní obsah

VIDEO: Djokovič, Federer, Buffon. Teď slavný fyzioterapeut dává do kupy Jiráčka

Praha

Návraty po zranění nejsou pro žádného sportovce nic snadného. Fotbalista Petr Jiráček jeden takový nepříjemný comeback zažívá po oboustranné operaci třísel, kterou podstoupil v závěru listopadu loňského roku. Před srazem národního týmu, který čekají dva kvalifikační duely s Dánskem a Arménií, pracoval se záložníkem Hamburku zkušený fyzioterapeut Mario Piazza.

Jiráčka si vzal pod křídla zkušený lékař Mario Piazza

 
Článek

Poslední mistrovský zápas odehrál Jiráček v polovině října loňského roku v dresu Hamburku, kam ke své radosti přestoupil z Wolfsburgu, kde nezažíval nejlepší časy. Smůla ho ale neopustila ani v novém působišti - výkony rozhodně neodpovídaly jeho kvalitám. Podzimní působení navíc zakončil nepříjemným zraněním.

Po operaci se však začal připravovat velmi brzy. „Už pětadvacátého prosince jsem začal s přípravou a v lednu jsem se zapojil s ostatními naplno do tréninků," prozradil Jiráček, který odehrál několik střetnutí za rezervu, do ostrého bundesligového utkání však ještě nezasáhl. V posledním zápase německé nejvyšší soutěže proti Frankfurtu se už ale objevil alespoň na lavičce náhradníků.

Pod dohledem svého agenta Dalibora Laciny Jiráček podstoupil před srazem národního mužstva také speciální terapii, kterou vedl špičkový italský fyzioterapeut Mario Piazza, jenž v minulosti spolupracoval se známými sportovci (mimo jiné s Djokovičem, Federerem, Buffonem).

„Když jsem sem přišel, tak jsem docela koukal, protože jsem se tu dozvěděl dost věcí, které jsou na mě špatně. Za těch 14 dní mi hodně pomohli a ukázali věci, na kterých bych měl pracovat," pochvaluje si Jiráček.

Reklama

Související témata: