Hlavní obsah

Severní Irsko a Rusko čekají jednání o novém termínu kvalifikace

Belfast

Zástupci fotbalových svazů Severního Irska a Ruska se zatím nedohodli na novém termínu kvalifikačního zápasu o postup na mistrovství světa, který se o víkendu kvůli sněhové kalamitě v Belfastu neuskutečnil. Pokud se jim nepodaří najít vhodné datum, může jim termín určit Mezinárodní fotbalová federace FIFA.

Foto: Aidan O´Reilly , ČTK/AP

Stadión ve Windsor Parku byl o víkendu pokrytý sněhem.

Článek

Kouč severoirské reprezentace Michael O'Neill by rád zápas s Ruskem odehrál v květnu co nejdříve poté, co skončí britské ligové soutěže. Rusko by ale chtělo cestu do Belfastu spojit s kvalifikací s Portugalskem, která ho čeká 7. června.

Pozdější termín O'Neillovi příliš nevyhovuje, protože jeho svěřenci budou po skončení klubové sezóny už několik týdnů mimo trénink a bez zápasového rytmu. Ve hře je ještě oficiální termín mezistátních zápasů 14. srpna, na tento den už má ale Rusko dohodnutý přípravný duel s Argentinou.

Jednání o náhradním termínu kvalifikace, která byla o víkendu nejprve přeložena ze soboty na neděli a poté úplně zrušena, začnou nejdříve v úterý po zápase Severního Irska s Izraelem.

Reklama

Související témata: