Hlavní obsah

Kdybych se netrefil, Darida by mě zabil, smál se Kozák. Bílek strašil Jiráčka Kroupou

Budapešť

Cítili, že měli domů odlétat s vítězstvím, přesto byli za remízu 1:1 vcelku vděční. Čeští fotbalisté měli v Maďarsku spoustu šancí. „Až moc, takže je samozřejmě chyba, že jsme nevyhráli. S produktivitou přece jen máme problémy. Ale třeba všichni čtyři útočníci se mi líbili, takže můžeme být vcelku spokojení,“ konstatoval trenér Michal Bílek.

Foto: Tibor Illyes, ČTK/AP

Marek Suchý (vpravo) rozjíždí akci národního týmu, brání mu Vladimir Koman.

Článek

Kdyby Jiráček dokázal trefit prázdnou branku a zvýšil na 2:0, už by nároďák o výhru nepřišel. „Také si myslím, že v tu chvíli by bylo po zápase. Hned jsem Petrovi zdůraznil, že my pamětníci pamatujeme Karla Kroupu, který dokázal přestřelit z malého vápna. Ale to je samozřejmě v nadsázce," usmál se Bílek.

Nejspokojenější byl útočník Libor Kozák, který třetí šanci využil ke svému prvnímu gólu v reprezentaci. A málem při tom zranil lépe postaveného spoluhráče Daridu. „Pozdě si zakřičel a já už byl rozhodnutý, že do toho jdu. Ale je mi jasné, že kdybych nedal, asi by mě Vláďa zabil," smál se Kozák.

Blamáž z Norska se neopakovala

Před zápasem se objevila neuvěřitelná zpráva, že by mohl z Lazia přestoupit do AC Milán. „Vím o tom, ale zůstávám nohama na zemi. V Itálii se toho napíše... V klidu se s manažerem a Laziem rozhodneme," řekl střelec.

„Radím Liborovi, aby šel někam, kde bude hrát. Potřebujeme ho rozehraného. Jít do AC Milán jen pro pocit a nastupovat tam na pár minut, to by asi nebylo ono," podotkl trenér Bílek.

Hráči byli rádi, že se neopakovala srpnová blamáž z Norska před dvěma lety. „Kritika pak nebývá příjemná, ale my to v Budapešti zvládli.

Jen škoda, že jsme nevyužili víc šancí. Ukázalo se však, že trenér se může spoléhat na širší kádr dvaceti hráčů, což se i v kvalifikaci může hodit," uzavřel zkušený stoper Tomáš Sivok.

Reklama