Hlavní obsah

Lvíčata hostí v Ďolíčku výběr Itálie, který představí i obránce ze Zbrojovky

Praha

Přikrylovým gólem ve čtvrtek vyhráli na Ukrajině 1:0 a udrželi si naději na postup ze skupiny v rámci International Challenge Trophy. Čeští fotbalisté do 21 let hostí v úterý od 17:00 ve vršovickém Ďolíčku výběr Itálie. Pouze výhra lvíčatům zajistí postup do semifinále, které se bude hrát v únoru a březnu. Všechno už směřuje k malému mistrovství Evropy, jež v příštím roce hostí právě Česká republika.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jakub Dovalil mezi hráči

Článek

Po více než sedmi měsících se fotbalová jedenadvacítka vrací do Prahy. A až do domácího mistrovství Evropy v červnu už metropoli neopustí. Zbývající přípravné zápasy odehraje výhradně v hlavním městě.

„Všechny tři zápasy evropského šampionátu budeme hrát v Praze, tak si zde chceme vytvořit fanouškovskou základnu a také si zvyknout na zázemí, které máme v Benicích," vysvětluje trenér Jakub Dovalil.

Diváci v Praze se tak mohou těšit na atraktivní zápasy - třeba 18. listopadu přijede jedenadvacítka Německa.

Nejprve se však toto úterý utká na stadiónu Bohemians 1905 s Itálií. Ne s jejím prvním výběrem, který bude ve stejnou dobu hrát doma proti Slovensku o postup na ME. Italové však disponují nepřebernou zásobárnou talentů a svůj výběr pro Prahu sestavili z hráčů klubů z Lega Pro, tedy třetí nejvyšší soutěže. Ta sdružuje ve třech skupinách celkem šedesát celků a trenér Valerio Bertotto má velký výběr.

Odchovanci velkých klubů a známý z Brna

V nominaci jsou většinou odchovanci velkých prvoligových nebo druholigových klubů, kteří jsou v Lega Pro buď na hostování, nebo tam přestoupili. Například záložník Jacopo Scaccabarozzi z Renate má tržní cenu téměř 11 miliónů korun, což by mu mohl leckterý hráč české Synot ligy závidět...

Italové berou duel v Praze velmi vážně. Trenér Bertotto dokonce neváhal, a minulý týden vyrazil do Kyjeva na pozorování českého týmu. Italům stačí na postup získat jen bod.

Perličkou je, že v nominaci Italů se objevuje také obránce Marco Migliorini z klubu Juve Stabia. Od ledna do července 2011 působil ve Zbrojovce Brno a odehrál pět celých utkání v tehdejší Gambrinus lize. Pak se vrátil do Itálie a působí pravidelně ve třetí lize.

Reklama

Související témata: