Hlavní obsah

Michael Schumacher se v Imole konečně dočkal vítězství

SAN MARINO

Navzdory smutné zprávě o úmrtí matky se pilot stáje Ferrari Michael Schumacher dočkal prvního letošního vítězství v seriálu mistrovství světa vozů formule 1. Na stupních vítězů na okruhu Imola při velké ceně San Marina skončil i jeho týmový kolega Rubens Barrichelo, který dojel třetí. Stříbrnou pozici si vyjel finský jezdec McLarenu Kimi Räikkönen.

Foto: ČTK/EPA

Michael Schumacher vyhrál v Imole svou první letošní velkou cenu.

Článek

Michael Schumacher odstartoval do závodu z pole position. Krátce po startu se však před něj dostal jeho bratr na williamsu Ralf. Start se vydařil i Davidu Coulthardovi na mclarenu, když se z 12. pozice hned na startovním roštu probojoval na osmou příčku.

Bratři Schumacherové sváděli urputný boj o prvenství, lépe však závod vyšel staršímu Michaelovi, který svým dnešním vítězstvím rozšířil svou sbírku prvenství na 65. V Imole není mnoho prostoru pro předjíždění, což souboj obou Schumacherů dokazoval. Rozhodli až zastávky v boxech.

Michael k mechanikům zamířil až dvě kola po Ralfovi, jehož pit stop neproběhl zcela ideálně, a od nich se vrátil před ním. Vedení se definitivně ujal ve 22. kole, kdy do depa zajeli postupně i David Coulthard a Räikkönen, jejichž tým oproti soupeřům vsadil jen na dvě návštěvy v boxech. O první pozici pak Schumacher nepřišel ani při druhé zastávce, ačkoliv jeho největší soupeř Räikkönen měl na kontě stále jen jedno odbavení, a suverénně vládl závodu dál.

Vedení neztratil ani po třetím pit stopu, nicméně krátce po výjezdu na okamžik před sebe pustil rozjetého Barrichella, který však vzápětí jel rovněž měnit pneumatiky. Nepovedený pit stop jej však stál pád na čtvrté místo, v jediném dramatičtějším souboji závodu ale deset kol před cílem odsunul z medailové pozice Ralfa Schumachera.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.