Hlavní obsah

Galásek s Rosickým asi mimo hru, povolán byl Sivok

KONSTANCA (Rumunsko)

Česká fotbalová reprezentace se v sobotním zápase světové kvalifikace v Rumunsku bude muset s největší pravděpodobností obejít bez zraněných záložníků Tomáše Galáska a také Tomáše Rosického. Trenér Karel Brückner proto z jednadvacítky v sobotu dopoledne dodatečně povolal jejího kapitána a středopolaře Tomáše Sivoka. Řekl to mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dortmundský Tomáš Rosický bude v Rumunsku pravděpodobně kvůli zranění chybět - ilustrační foto.

Článek

"Na dnešním dopoledním tréninku to s Galáskem ani Rosickým nevypadalo moc dobře, proto se trenér rozhodl pozvat Sivoka," uvedl Tuček.

Jak dopadne zápas Rumunsko - Česko?
Tipujte v anketě na konci článku!

Reprezentační kapitán Galásek si koleno pochroumal na středečním tréninku a už v pátek sám tvrdil, že je jeho start v Rumunsku nepravděpodobný. Naopak v případě Rosického, který kvůli problémům s třísly nedokončil čtvrteční přípravu, byli lékaři optimističtí. "Na devadesát procent by měl hrát," řekl ještě v pátek lékař týmu Petr Krejčí. Klíčoví hráči Brücknerova výběru však zdaleka fit nejsou, což potvrdil i dnešní předzápasový trénink v Konstanci.

Kouč se tak nedostatek středních záložníků rozhodl vyřešit povoláním jednadvacetiletého Sivoka, který se celý týden připravoval s týmem "lvíčat". Ten hraje v Rumunsku proti domácímu výběru zápas evropské kvalifikace v Novodari dnes od 16:00.

Možný Sivokův debut už před dvěma týdny

"Už jsem vůbec s povoláním do áčka nepočítal. Domluva byla taková, že se k týmu připojím jen v případě, že nebude k dispozici ani Tomáš Rosický, což se příliš nečekalo," uvedl Sivok.

Záložník pražské Sparty si debut v seniorské reprezentaci mohl odbýt už před dvěma týdny v přátelském duelu ve Švédsku, ale ze hry jej vyřadilo zranění kotníku.

Reprezentační premiéry se tak dočká možná až dnes v důležitém kvalifikačním souboji. "Jsem z toho dost hotovej a nervózní," netajil Sivok, který se už dnes dopoledne stačil přesunout k A týmu. "Stihne s námi i společný oběd," poznamenal Tuček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.