Hlavní obsah

Uzdraví se Skalák před ME? Operace moji výkonnost nepoznamená, doufá ofenzivní opora

Praha

Pět jarních ligových zásahů, dvě trefy v Poháru FAČR a gól při přípravě s Portugalskem. Parádní je bilance záložníka Jiřího Skaláka, jenž by měl být jedním z klíčových mužů české fotbalové reprezentace do 21 let na blížícím se ME. Nejprve se však musí vypořádat s následky nedávného zranění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák před odletem reprezentace do 21 let na soustředění v rakouském Kaprunu.

Článek

V utkání s Jabloncem jste si přesně třicet dnů před startem šampionátu poranil koleno. Byla operace jedinou variantou?

Mohl jsem hrát dál pod injekcemi, ale noha strašně bolela. Věděl jsem, že kdybych zákrok neabsolvoval, šampionát bych určitě nebyl schopný absolvovat. Po operaci se mi hodně ulevilo.

Na soustředění do Rakouska jste odjel, přestože se do plné přípravy zatím zapojit nemůžete. Jaký máte program?

Jezdím na kole a plavu. Pokaždé tak pětačtyřicet minut v sedle, následně nějaký čas v bazénu a také v posilovně, aby mi svaly v noze neochably. Nikdy jsem neměl větší zranění. Maximálně natažený sval. Nejsem zrovna příznivcem rotopedu či cyklistiky, ale musel jsem si zvyknout.

Stihnete mistrovství?

Doktoři nejdříve říkali, že pravděpodobnost startu je padesát na padesát. Teď aktuálně už je to sedmdesát na třicet. A já sám si vůbec nepřipouštím, že bych na turnaji chyběl. Cítím se moc dobře. Postupně začnu do přípravy zařazovat rychlou chůzi, běh a následně i cvičení s míčem.

Při absencích Vydry a Kadlece byste měl být v zahajovacím utkání šampionátu proti Dánsku klíčovým mužem ofenzívy...

Nebojím se té pozice. Budu dělat vše, abych dokázal, že důvěra je zasloužená. Na jaře jsem měl dobrou formu. Bez zatížení jsem byl vlastně jen týden. Věřím, že operace moji výkonnost negativně nepoznamená.

Reklama

Související témata: