Hlavní obsah

Na Norsko už trénovali všichni hráči, Nedvěda vyprovázel potlesk

PRAHA

Všichni nominovaní hráči ve středu poprvé bez úlev absolvovali poslední veřejně přístupný trénink české fotbalové reprezentace na domácí půdě. Národní tým se v Praze připravuje na první z dvojice barážových zápasů o mistrovství světa, v sobotu se střetne v Oslu s Norskem. Hlavní hvězdou tréninku byl znovu Pavel Nedvěd, kterého při odchodu do šatny vyprovázel potlesk několika desítek fanoušků.

Článek

Trenér Karel Brückner se rozhodl původně plánovaný odpolední trénink zrušit, a tak hráče čekala jen dopolední příprava. Úterní slunečné počasí dnes vystřídal lezavý listopadový chlad, ale i v něm dorazilo na Strahov několik zvědavců, aby viděli přípravu českých fotbalových hvězd.

A ty se jim předvedly v plné parádě. Prvním optimistickým zjištěním bylo, že na trávník bez úlev vyběhlo všech třiadvacet nominovaných hráčů. Kolem hřiště už kroužil pouze René Bolf, který však není v nominaci a svoji účast bere jako dobrovolnou rehabilitaci.

V pětadvacáté minutě tréninku však na chvíli zatrnulo nejen Brücknerovi, ale i lékařům: David Rozehnal spěchal k postranní čáře a ukazoval, že chce zatejpovat nohu pod kolenem. "Nebylo to nic vážného, s jeho původním zraněním to nesouvisí," řekl novinářům masér Eduard Poustka.

Rozehnal neobul kopačky

Rozehnal si v minulých dnech stěžoval na ostrou bolest v patě, v úterý dokonce jako jediný ani neobul kopačky. Naplno dnes trénovali i další marodi Tomáš Galásek, Karel Poborský a Jiří Jarošík, na Milanu Barošovi nebyly nedávné potíže s achilovkou znát.

Brückner nechal hráče nacvičovat rychlé vybíhání pro ofsajdsystém a sestava ve žlutých rozlišovacích nátělnících byla už hodně podobná tomu, jak bude tým zřejmě poskládán v sobotu: Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski - Rosický, Galásek, Nedvěd - Poborský, Šmicer - Baroš. Při následné hře na dva týmy se změnil jediný post, Šmicra nahradil Heinz.

Ale "základní" jedenáctce se i tak dařilo na výbornou. Nedvědův tým válel, vyhrál 3:0 a řada akcí na jeden dotek snesla vysoké nároky, stejně jako Nedvědova rána při gólu na 1:0. Také třetí gól vstřelil bývalý reprezentační kapitán. Když se po chvíli vydal do šatny, někteří diváci se neubránili obdivnému potlesku.

Brückner byl spokojený

Spokojen byl také trenér Brückner, když po přípravě hodnotil atmosféru v mužstvu. "Bylo znát, že ještě nešli naplno, ale myslím, že Poborský, Galásek i Rozehnal jsou v pořádku. Na hráčích je vidět, že se na trénink těší, až je musíme krotit. Tady už na velké trénování není příliš prostoru," prohlásil reprezentační kouč.

Místo druhého dnešního tréninku nachystal pro své hráče pouze taktickou přípravu před tabulí u videa. "Ukážeme si zatím jen některé věci z posledního zápasu ve Finsku. Nory hráčům ukážu až ve čtvrtek před večeří," nastínil plány pro další dny.

Ve čtvrtek už fotbalisté budou trénovat za zavřenými dveřmi, do Osla odletí v pátek dopoledne.

Reklama