Hlavní obsah

Na losování kvalifikace ME poletí pětičlenná delegace

PRAHA

Pětičlenná delegace včetně reprezentačního trenéra Karla Brücknera bude zastupovat český fotbal na pátečním losování kvalifikace mistrovství Evropy ve švýcarském Montreux. Vedle kvalifikace pro šampionát v roce 2008 se bude losovat také kvalifikace ME kategorie do 21 let, která vyvrcholí závěrečným turnajem v příštím roce v Nizozemsku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

Losování hlavní mužské kategorie se uskuteční ve 12:00, losování jednadvacítek má začátek stanoven na 10:00. Při obou losováních budou česká mužstva nasazena v prvním koši.

"Pro nasazení UEFA používá vlastní pořadí na základě zvláštních koeficientů, které se liší od známého žebříčku FIFA," řekl ve středu generální sekretář svazu Petr Fousek. Koeficienty pro národní svazy se vypočítávají na základě výsledků v posledních dvou kvalifikačních cyklech o účast na ME a MS.

Předseda svazu Pavel Mokrý odlétá s Petrem Fouskem do Švýcarska již dnes, neboť se na UEFA zúčastní konference předsedů a generálních sekretářů všech evropských svazů. Ve čtvrtek se k nim připojí trenér Brückner a svazoví místopředsedové Vlastimil Košťál a Jaroslav Vacek.

Reklama

Související témata: