Hlavní obsah

Jarolím se blahem tetelil. První góly, první výhra a ještě ušetří, protože v mekáči za střelce platit nebude

Praha

Ulevilo se mu. A samozřejmě moc. Jeho tým už není nejhorším střílejícím mužstvem v kvalifikaci o šampionát v Rusku, dokonce i první výhry se v čtvrtém pokračování skupiny proti Norům v pražském Edenu dočkal, takže rozdmychal alespoň trochu naděje. Pochopitelně na baráž, protože vzhledem k německé suverenitě výš pomýšlet nemůže. „Spokojený jsem, to se ví, protože jsme zápas zvládli. Ale přece jen jsem počítal s tím, že po podzimu budeme mít bodů víc. Ale bojuju a budu bojovat dál. A mančaft se mnou,“ vyznával se trenér Karel Jarolím.

Bude za gól odměna z Mekáče?Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ohlasy po vítězství nad Norskem

Bude za gól odměna z Mekáče?

Konečně přišly góly. A v obou poločasech hodně rychle. Možná zapůsobil Jarolímův motivační stimul, že první střelce pozve do mekáče a bude je hostit.

„Jó, to jsem slíbil, ale nejspíš ušetřím. Krmenčík určitě nebude žádného hamburgra chtít, protože by potřeboval nějaké kilo shodit, Zmrhal by si ho sice mohl dovolit, ale chtít ho také nebude," popichoval první kvalifikační střelce vysmátý a spokojený trenér, známý to pes na životosprávu a stravovací návyky.

„Ale my bychom si pozvání do mekáče zasloužili všichni," špitl někde vzadu Pavel Kadeřábek, ale Jarolím dělal, jako že ho neslyší.

Dočkala by si v klubu srovnal

Chválou ale Kadeřábka zahrnul. „Odehrál kvalitní zápas a jeho přítomnost byla znát," kvitoval účinkování legionáře z bundesligy, stejně jako třeba i vystoupení debutantů Krmenčíka a Zmrhala, které postavil do základní sestavy.

„Když se nám podařilo v úvodu obou poločasů dát rychlé góly, chtěli jsme záměrně pustit Nory do útočení. Věděli jsme, že mají problémy s tím, když chodí do obranného bloku," prozrazoval Jarolím své záměry. „Věřili jsme, že do uvolněných prostorů můžeme s brejkovými hráči udeřit. Někdy to vyjde, jindy ne, tentokrát se to povedlo," pochvaloval si Jarolím pět změn v sestavě, které v porovnání s předchozím kvalifikačním duelem proti Ázerbájdžánu udělal.

Jen z Dočkala měl trochu rozporuplné pocity a netajil, že být jeho klubovým trenérem, srovnal by ho do latě. „Určitě bych na něho byl schopen působil lépe. Splnil, co jsme od něho čekali, neboť Zmrhalovi nahrál na druhý gól úžasně, ale žlutou kartou, kterou dostal za řečnění, si kazí dojem a sráží výkon," připomínal.

Rošády vedly ke gólům a nakonec i výhře, i když v posledních minutách trenér na lavičce trnul. „Závěr byl skutečně nepříjemný, protože hrozilo, že Norové vyrovnají. Nakonec jsme ovšem tři body získali a udrželi si tak naději bojovat o druhou postupovou pozici," kvitoval Jarolím první kvalifikační výhru.

To jeho norský kolega byl rozladěný. „Jsme zklamaní výsledkem, protože jsme dali Čechům dvě šance, přičemž z jedné jsme hned inkasovali. Pak jsme se sice dostali do hry, ale jakmile jsme dostali druhou branku, bylo už těžké se do utkání vrátit," povzdechl si norský kouč Per-Mathias Högmo, jehož předzápasová víra v tříbodový import z Prahy se ve sněhové slotě rozpadla napadrť.

Reklama

Související témata: